Мутафчиев се закани! Какво чака театрите

Проблемите, които може да настъпят есента

Мутафчиев се закани! Какво чака театрите | StandartNews.com

Наесен творческият сезон за театрите у нас може да започне със стачка заради недофинансирането в сектора. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев. Според него, освен при театъра, недофинансиране има и в други сектори, а какви ще бъдат протестните акции е въпрос на лична творческа креативнос

Христо Мутафчиев разкритикува остро ръководството на Министерство на културата и обяви, че липсва диалог и воля за разрешаване на натрупаните проблеми.

Председателят на Съюза на българските артисти прогнозира, че ако бъде изпълнен третият мандат, сегашният министър на културата Атанас Атанасов няма да запази поста си.

"Нищо не разбира, бе! Не се и научи! Той не пожела да се научи, за да разбере какъв е проблема. Не пожела да вложи мисъл и да разбере, но това е проблем на цялото правителство. Ако аз бях министър-председател, първото нещо, което щях да направя, е първите две седмици да се срещна с всички браншове на тази държава, за да разбера какво правят и да търся решение на проблемите им. Те не се срещнаха с абсолютно никой и затова логично си отиват.", каза той.

Христо Мутафчиев обяви още, че ако се стигне до налагането на нови ограничения срещу ковид в театрите, е много възможно да има бойкот от страна на театралите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай