Млади театрали-франкофони събира Градът на липите

Млади театрали-франкофони събира Градът на липите   | StandartNews.com

За шести път Стара Загора ще бъде домакин на Международния франкофонски ученически театрален фестивал. Двайсет и второто издание на този очакван празник на театралното изкуство ще се проведе от 17 до 19 април и в него ще участват 16 ученически трупи от цялата страна, които изучават френски език в професионални или общообразователни училища. Сред тях е и театрална трупа от Румъния. Това съобщиха на нарочен брифинг домакините и организаторите на феста - Френският институт в България, Асоциацията на преподавателите по френски език у нас и Алианс Франсез и община Стара Загора.

Извън състезателната програма ще участват още 3 трупи, включително и миналогодишния носител на голямата награда – „Златната маска", софийската гимназия „Добри Войников". Освен театралния маратон, в рамките на фестивала ще се проведе и обучение по театрални техники под ръководството на френската режисьорка Еманюел Кордолиан Домакините от Старозагорската община пък са подготвили богата културна програма за всички участници.

Един от търговските центрове в града е, който е партньор на Алианс Франсез - България и на организаторите на феста, ще организира специална вечер на запознанствата и националните традиции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай