Миро: БГ политиците само кърпят

Тези хора нямат визия за бъдещето, казва музикантът

Миро: БГ политиците само кърпят | StandartNews.com

„Държавата е абдикирала от спорта и от културата. Вече нищо не очаквам от политиците – те нямат визия за бъдещето, само кърпят“, коментира Миро в „Събуди се“. Според него няма как хора с ниско образование и с нисък морал да се посветят на обществото.

Миро обаче не щади и нравите в собствената си гилдия.  „Изгубихме мечтата да изведем поп музиката извън границите на България – така, както успяват класиците ни. Лутаме се, липсва ни идентичност, често си показваме егото, а това не е яко“, категоричен е прочутият музикант и даде за пример Влади Ампов-Графа, който не спира да се развива като професионалист.      

Миро беше в студиото на Нова телевизия с Момчил Косев от „Сол бе мол“, групата, която излиза на сцената със звездата.  „Срещнахме се на сватба. Миро ме попита мога ли да изсвиря една песен. След година ми предложи да вляза в неговия екип, а аз нямах търпение да кажа „да”. Така вече трета година”, сподели Момчил, който вдъхновява Миро да направи кастинг за млади артисти.

„Талантът заслужава да бъде забелязан и оценен. Вярвам, че има много млади и талантливи хора, които се чувства недооценени някъде в собствения си град. Аз съм бил един от тях. Те знаят колко могат, гледат какво се случва на телевизионния екран, не им харесва и си казват, че могат повече. Да, можете повече, чакаме ви”, каза Миро. Според него е лесно да бъдеш забелязан и видян, но е трудно да задържиш вниманието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай