Минеков: Защо конфискуваха колекцията на Божков?

Не оглавявам министерството на услугите и приятелството

Минеков: Защо конфискуваха колекцията на Божков? | StandartNews.com

„Мълчанието ражда нищета. Тишината е виновна. 15 години мълчание и се роди това чудовище. Затова сега настоявам да се говори – да си отворят мълчаливите усти и да разказват. С мълчанието си разрешихме невероятен грабеж. Корупцията се превърна в традиция, дори на най-ниско ниво“. Това каза в предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.смята проф. Минеков.

Той бе категоричен, че няма да бъде добрият.

„Никакъв шанс. Няма да бъда този, който подкрепя странни инициативи и фестивали, няма да бъда дарителят. Това не е Министерство на услугите и приятелствата, а такова е било“, заяви служебният министър на културата.

„Музеят на Божков е одобрен и носи подписите на три броя министри. Законен е. Тогава защо колекцията бе конфискувана? Съмнявам се да бъде върната. Трябва да има частни музеи“, коментира още проф. Велислав Минеков.

Културният министър за пореден път коментира темата за отношенията му с генералния директор на БНТ.

Той заяви още, че война с Кошлуков не води. Искам да се спазва законът. Предавания в телевизията не се прекъсват по този начин. Той не е мюфтия, не е патриарх, не е президент. Но дори и да беше такъв, трябваше да поиска изявление. Той не е земетресение, не е наводнение, нито причина за война, каза министърът.

„Очаквам отговор от СЕМ във връзка с отнетото ми право на отговор. СЕМ ми отговори, че „някой ден ще получа отговор“, посочи той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай