Местата за култура в София, събрани на едно място

Създадоха онлайн карта на местата за култура

Местата за култура в София, събрани на едно място | StandartNews.com

Създадоха онлайн карта на местата за култура в София. Тя е разработена от общинското предприятие “Софпроект” в сътрудничество с Дирекция “Култура” на СО и Сдружение НеФормално. 

Идеята на картата е да послужи на граждани, организации, компании и институции, които планират организацията на своите събития и кампании. За тяхно удобство е предоставена информация за регламента и условията за ползване на пространствата, както и координати за връзка със собствениците им.

На този етап картата показва само откритите пространства за култура. Това са около 100 обекта, сред които сцени, стадиони, площади, паркове, градинки и други. При стартирането ѝ се отварят две визуални полета. Вляво на екрана са разположени снимки на обекти в зависимост от мащаба на картата, който потребителят е избрал. Вдясно се намира самата карта, която показва конкретното местоположение на откритите места за култура, близките до всяко място спирки на градския транспорт и най-близките трафопостове.

При избор на обект от снимка или точка от картата се появяват още визуализации и подробна информация за него. Тя включва района, собствеността (лице за контакт, телефон за връзка, имейл), брой места за зрители (седящи и правостоящи), наличие на сцена (форма, размер, настилка), козирка (над сцената и над местата за зрители), екран допълнителни пространства (съблекалня, гримьорна или други). За улеснение на потребителите най-важната информацията за обектите е изведена на преден план в пиктограми, изобразяващи наличието на електричество, водоснабдяване, тоалетна и паркинг.

Картата може да видите тук : https://gis.sofproect.com/portal/apps/AttachmentViewer/index.html?appid=1b600c324b59485a90f5cd53878d5cf1

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай