Понеделник,

Марк Ръфало играе близнаци в „Дотолкова съм сигурен“

От: Агенция Стандарт -
112
Марк Ръфало играе близнаци в „Дотолкова съм сигурен“
A
A
A

Лимитираният оригинален HBO-сериал „Дотолкова съм сигурен“ може да бъде гледан всеки понеделник. Шестте епизода проследяват историята на близнаците Доминик и Томас, който има психично заболяване. Семейната драма разкрива паралелно живота на двамата сред предателства, саможертви и прошки. „Дотолкова съм сигурен“ е адаптация на режисьора Дерек Сианфранс („Светлина между два океана“, „Блу Валънтайн“) по едноименния бестселър на Уоли Лам от 1998-а. Виждаме Доминик и Томас в различни етапи от живота им, като започваме в настоящето, когато те са почти на средна възраст и се връщаме назад към юношеството чрез спомените на Доминик. Марк Ръфало влиза поетапно в двата образа и тъй като те имат и физически различия (Томас е значително по-пълен), снимачният процес е разпределен на две с последователно заснемане на всички сцени първо на единия брат и после на другия. Марк Ръфало приема ролята и тематиката изключително лично, тъй като прави емоционални паралели със свои преживявания и с брат си Скот, който е убит при неразкрити обстоятелства в университетските им години.

В актьорския състав са още Роузи О’Донъл, Джулиет Люис („Къмпинг“) , Катрин Хан Арчи („Госпожа Флетчър“), Имоджен Потс („Вивариум“, „28 седмици по-късно“), ирландската актриса Айслинг Франсиос („The Nightingale“). Сред продуцентите на лимитирания сериал е и самият Марк Ръфало, заедно с  Дерек Сианфранс, Грег Фийнбърг („Истинска кръв“), Линет Хауел и Джейми Патрикоф („Счетоводителят“, „Блу Валънтайн“ 2010), както и авторът на романа Уоли Лам.

„Доколкото съм сигурен“ започва със параноичния срив, който Томас Бърдси (Марк Ръфало) преживява на публично място и това води до съдебни последици. Доминик Бърдси (Марк Ръфало) се оказва в позицията да защити близнака си. Докато се опитва да си обясни как се е стигнало до влошаването на състоянието на Томас, Доминик разсъждава върху детството им и тираничния им баща Рей (Джон Прокачино). На фона на нарастващия интерес на медиите към случая на Томас  Доминик се опитва да го изведе от заведението за душевно болни, където среща подкрепа в лицето на Лиза (Роузи О‘Донъл). Но да помогне на Томас, се оказва много по-трудно от очакваното.

Всеки нов епизод е достъпен всеки понеделник от сутринта в стрийминг платформата HBO GO и вечер от 21,00 по HBO.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички