Мамалев е украински олигарх във френска драма

Зое, която засега е само на 15, се очертава като бъдеща кинозвезда. Малката печели кастинга без намесата на леля й Изабел Аджани

Мамалев е украински олигарх във френска драма | StandartNews.com

Таня Вучкова отлетя към рая броени дни преди първата премиера на филма в Париж

Племенницата на Изабел Аджани е тийнзвездата в "Сериз"

Нашествието от международни артисти за събитията в афиша на София филм фест продължава. Утре в столицата пристига силна парижка група, начело с Жером Енрико, един от най-известните френски режисьори. В Дома на киното в 20,30 часа той ще представи "Сериз" ("Черешка") - историята, посветена на събитията и страстите в Киев и на Майдана. В главните роли са Зое Аджани, красивата и талантлива племенница на самата Изабел Аджани, Джонатан Закаи и Таня Вучкова. Прекрасната актриса, която очарова колегите си от Франция и Украйна, напусна грешния ни свят броени дни преди първата премиера на "Сериз" в Париж. Всички останаха дълбоко впечатлени от перфектното й превъплъщение като Нина - обикновена жена, чийто син е загинал в Афганистан. Действието се развива в размирния Киев, където Сериз попада след гъзарските си изпълнения в Париж. Майка й я изпраща при баща й, за да влезе в час със света. Тя обаче се прехласва по шофьора на местен олигарх, в чиято кожа влиза Георги Мамалев. Сцените на Майдана бяха снимани в центъра на Перник, а кадрите, в които Таня Вучкова и Емилия Радева продават бюста на Ленин, са едновременно комични и показателни. Публиката ще види и Анна Сагайдачная - знаменитост от сериали и реклами, стопроцентова хубавица от развлекателната индустрия.

Автор на сценария е Ирина Гончар, съпругата на режисьора. Тя е от Киев и повечето от ставащото на екрана е част от нейния личен живот.

Жером Енрико засне цялата драма в България, като изпълнителен продуцент му беше Патрик Сандрен и неговата компания "Софилм". Връзките с документални кадри от Киев са много добри, казват и най-претенциозните кинаджии, вече гледали "Сериз". Неслучайно Жером Енрико е син на Робер Енрико, в чиито филми са играли мегазвезди от класата на Жан-Пол Белмондо и Ален Делон.

Овациите са и за Зое. Малката Аджани е била избрана след свиреп кастинг, на който са се появили над 300 тийнейджърки. Самата тя е хем екстравагантна, хем пълна отличничка. За месеца, през който продължи работата за "Сериз", сладураната не си позволи нито един клуб в София. Още повече че тя е под 18 и подобен светски живот се оказа напълно недопустим за майка й, която беше неотлъчно по петите й. По някое време от Франция дойдоха няколко дружки на Зое, с които овършаха моловете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай