Малин Кръстев си подари пиеса за юбилея

„Кататония“ се казва новата драматургична творба на прочутия актьор

Малин Кръстев си подари пиеса за юбилея | StandartNews.com

Малин Кръстев разкри, че работи по няколко проекта в изолация. Популярният актьор довършва пиесата си „Кататония“ и пише сценарий за бъдещ филм с Герасим Георгиев-Геро, Васил Драганов и Захари Бахаров. Признава, че сцената му липсва и го чакат тежки репетиции с учениците му след края на пандемията.

„Светът отново се промени. Мислехме, че всичко сме видели през онези години на промените, но не се оказа така. Всичко е толкова нелепо, в ступор съм, опитвам се да разбера какво става и не мога. Бяхме пред премиера със студентите ми - „Шум и бяс“ по Шекспир. Дали сме 3000 лева лични пари за костюми и сценография. Много е нелепа ситуацията, самите деца се чувстват особено. Може би трябва да минат 10 години, за да я анализира новото поколение и да си даде сметка колко е ценен човешкия живот“, коментира Кръстев в ефира на „Преди обед“.

Относно извънредното положение Малин сподели: „Гледам много-много да не излизам, спазвам карантина, ходя през ден да се грижа за майка ми, да пазарувам“.

Актьорът припомни, че се навършват 7 години от смъртта на Чочо Попйорданов.

„Заминахме една компания на Варвара и вечерта Даниела (приятелката на Чочо) ни се обади с лошата новина. Онази нощ птиците полудяха да пеят, за да изпратят Чочо. Започнах на 50 години да трупам болка. Новото поколение, което не цени живота, трябва да ги осъзнае тия болки и да ги опише“, допълни Кръстев.

Актьорът разказа още, че е празнувал 50-я си юбилей със сина си Борис, който е студент в НАТФИЗ и призна, че емоциите му вече са по-силни от него: „Станал съм сантиментален, значи остарявам. Може и на реклама за памперси да ревна“.

Малин коментира, че с майката на Борис, актрисата Станка Калчева, никога не са го подтиквали да поеме по пътя на артиста: „Не че сме го спирали да става актьор, но знаем до болка какво се случва в тази професия, че трябва да преминеш през мизерия и унижения. Не сме го спирали, но не сме му и помагали“,

Борис призна, че сянката на прочутите му родители е тежка: „Шегувах се, че ако взема „Оскар“, в българските вестници ще пише „Синът на Малин Кръстев взе „Оскар“. Но гледам да не фатализирам особено много връзката между нас“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай