Максим Ешкенази разкрива тайни от Отдел Издирване

Музиката в сериала ще е малко по-странна от това, което сме свикнали, сподели композиторът

Максим Ешкенази разкрива тайни от Отдел Издирване | StandartNews.com

Най-новата криминална поредица на Нова "Отдел Издирване" започва на 26 февруари. Сериалът събира обичани актьори, които ще покажат друга страна на полицейската професия. Композиторът Максим Ешкенази разказа в ефир за работата си по продукцията.

"От екипа на сериала ми гласуваха доверие да напиша музиката. Казаха ми: "Хайде, да напишеш един филм, докато си в България, щом ситуацията не позволява да имаш концерти". И аз спонтанно се съгласих", спомня си Ешкенази.

Пътищата на Юлиан Вергов, Ани Пападопулу и Максим са се преплитали и преди във връзка с "Фортисимо Фамилия" и той е сигурен, че резултатът по работата за сериала ще е отличен.

"За мен беше много интересно да видя работата на двамата режисьори Виктор Божинов и Димитър Димитров. Беше важно да общувам с тях и сценариста Александър Чобанов, за да  преценим заедно каква да е музиката. Тя ще е малко по-странна от това, което сме свикнали, но се надявам да отговаря на тематиката на сериала", допълва композиторът.

Той разкрива, че всеки един от полицаите в екипа има своя тема. Ешкенази се е запознал със сюжетното действие, за да може промяната в характерите на героите да бъде отразена в музикален план.   

Сред актуалните проекти на композитора и диригент е предстоящия концерт на 14 февруари със Софийската филхармония и "Фортисимо Фамилия". Той ще влезе в образа на Ромео, а негова партньорка ще бъде младата актриса Радина Боршош. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай