Събота,

Маккартни се обърнал към алкохола заради депресия

От: Агенция Стандарт -
240
Маккартни се обърнал към алкохола заради депресия
A
A
A

Сър Пол Маккартни не разчитал на лекарски услуги, а бил сам на себе си психиатър в моменти на отчаяние. 78-годишният музикант си призна, че световната слава го сварила неподготвен. Той изпадал в депресивни състояния, пише Контактмюзик, цитиран от БТА.

"Опитах се най-напред да се лекувам с алкохол и сън. Но просто нямах време и желание да се самосъжалявам и реших да поема нещата в свои ръце. Станах психиатър на самия себе си", споделя Маккартни.

Много му помогнала в това отношение покойната му съпруга Линда.

"Когато за пръв път я срещнах в Ню Йорк, тя беше разведена и с дете на ръцете. Тя трябваше да се справя сама и психичното ѝ здраве беше поставено на големи изпитания. Депресиите бяха нещо редовно за нея. Но тя твърдо беше решила да не ги лекува с чужда помощ. Тя не искаше да попада в чужди ръце и си каза - "Трябва сама да се справя!" По-късно и аз последвах нейния пример. Започнах да си внушавам, че всъщност не съм толкова лош, колкото си мисля. И по този начин излизах от дупката", допълва бившият член на „Бийтълс“.

Маккартни и досега е убеден, че усилията му да не се поддава на съмнения и депресии са го спасили от много-по-големи проблеми в живота.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com