Неделя,

Любо Чаталов гостува в „199“

От: Агенция Стандарт -
170
Любо Чаталов гостува в „199“
A
A
A

„Фернандо Крап ми е написал това писмо“ е новият хит в театър „199“. Най-прочутата пиеса на световния драматург Танкред Дорст този път е в режисьорска версия на Иван Урумов по превода на Венцислав Кисьов. Действието, което е по мотиви от новела на Мигел де Унамуно, се развива в неуточнена страна в неуточнено време. Красивата Юлия получава писмо от енигматичния милионер Фернандо, с което той заявява непоколебимата си решимост да се ожени за нея. Свободолюбивата млада жена е силно възмутена от тази арогантност, но и същевременно романтично заинтригувана от нея. Но приятелят на Фернандо, граф чаровник, също влиза в уравнението. Дали той и Юлия имат афера се превръща в привидно основната интрига на действието.

Историята обаче отива далеч отвъд нея и задава вечните въпроси. Образите са флуидни и загадъчни подобно полета на въображението в картините на гениалните художници като Магрит или Дали. На финала воалът на прикриваните чувства ще се вдигне, за да освободи красивата магия, която всеки носи в сърцето, но тъй често губи в ребуса на дните си.

В ролите са Иван Радоев, Ели Колева, Стоян Младенов и Любен Чаталов – големият актьор, който винаги е бил по-зает в киното, отколкото в театъра, сега играе бащата на Юлия. Музиката е на Дони. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com