Линда Русева играе голф заради "Знакът на българина"

Далеч съм от истината, но не съм и левундер, смее се звездата от театъра

Линда Русева играе голф заради "Знакът на българина" | StandartNews.com

Линда Русева разкрива още един от многобройните си таланти в "Знакът на българина" - отличната актриса с хладно излъчване на северна аристократка размахва стикове на игрището за голф. "Да не си помисли някой, че съм майстор - далеч съм от истината и от каквито и да било постижения. Но пък не съм и левундер, който не може да схване какво трябва да направи пред камерите. Преди снимките ми показаха какво точно се иска. И мисля, че се справих. Важното е, че съм зарибена на макс. Голфът ми стана интересен още преди години, когато бях водеща на английски документален филм по темата. Тогава дойде спец от Острова и я разнищи надълго и нашироко. Сега, докато работехме за "Знакът", изживях отново удоволствието. И на Ирмена Чичикова много й хареса. Да не говорим за Миро Пашов, който направо беше вдъхновен и размахваше стиковете като действителен професионалист. Въобще атмосферата беше много спокойна и приятелска. Чувствахме се изцяло като у дома си", разкрива любопитни емоции зад кадър Линда.

Както вече знаят феновете на сериала, чиито последен шести епизод за сезона ще бъде излъчен в понеделник от 23 часа по TV7, Русева играе Банкерката. "Надали публиката се чуди коя от дамите в този бизнес е прототип на моя образ. Но не искам да стигам до конкретика. Нека зрителите да преброят от едно до три и да си изберат - не е много сложно. Самата аз нищо не разбирам от банкови дела. Мога само да харча много пари - и то на наведнъж. Горко им на мъжете около мен", казва ефектната дама. Тя се справя прекрасно и със сцените в автомобила - което никак не е лесно, а си е чиста проба подобие на каскада.

"Едновременно шофирам, съобразявам се с движението на камерата, водя диалог. Всичко е едно към едно - няма шега, няма измама", коментира Русева.

Когато писателят режисьор Димитър Недков я кани да влезе в една от главните роли, тя не се колебае нито за миг - отдавна храни огромно любопитство към масоните, световните конспирации и най-вече към ролята на България в развитието на европейската цивилизация. Защото Линда е наистина "четящият човек". Тя нонстоп е с книга в ръка - при това на различни езици. Актрисата говори, пише и превежда на няколко езика без никакъв проблем. Леля й е германка, баба й - гъркиня. Не случайно я викат в доста от чуждите продукции, които произвеждат кино у нас. Сега Линда има голям мерак - да направи с авери частен театър. Дали ще им светнат прожекторите през есента, зависи от капризите на съдбата и от умението им да стигнат до субсидии.

Междувременно стана ясно, че рейтингът на "Знакът на българина" е наистина висок - два пъти и половина този на телевизията, което означава, че е изкушил дори и онези зрители, които досега не са гледали TV7.

Димитър Недков: Не вярваха, че Папата ще оживее в бг филм

"В Story studio не ползваме думи като "изкуство", "кино" и други подобни. Ние създаваме медийни продукти. Повечето хора в моята компания дори не са завършили НАТФИЗ. Аз откровено се отнасям с подозрение към кадрите от Академията - институция, застинала в Средновековието. Затова българското кино не може да прехвърли границите - "Люлин" на запад и "Цариградско шосе" на изток", категоричен е Димитър Недков пред вестник "Ретро", цитиран от агенция "Пик". Писателят режисьор разказва, че много от кинаджиите, с които разговарял предварително за проекта, не вярвали, че Папата, президентите на Русия и САЩ, шефовете на ЦРУ и на Мосад могат да оживеят в българска лента.

Недков разказва, че легендата за знака на българина, за която се загатва още в първия му роман "Заплахата Дан Браун", е базирана върху обективни хипотези. Официалните историци и археолози у нас обаче досега са нямали възможност да работят с тях. "Чел съм документи, които никога не са били вадени в официалната наука. Стигал съм до тях благодарение на достъпа ми до определен тип тайни общества".

Когато е на 27, Недков пише курсова работа за създаването на книгоиздаването в Русия. Тогава негов преподавател му дава странно пожълтели страници, където на всяка трета дума младият българин среща определението "масон". И тъкмо тогава разбира, че масоните не се занимават със заговори, а с високохуманни и високоинтелектуални каузи - като идеята на едно място да бъде събрано цялото познание на човечеството, така че да бъде достъпно. Именно така се ражда и интернет.

"По реверите на много наши политици има значки на тези общества. От това ме напушва смях. Защото масонството ти дава възможност да се посветиш - и ако разбереш, че ти е открит свят, чрез който формираш житейска философия, тогава да бъдеш масон. Но много хора цял живот са там, без да разберат какъв е смисълът и как да почерпят познанията, принципите и ценностите, които им дават възможност да се изградят и да станат фактор в обществото", коментира Недков. Според него най-страшното за България е масовата емиграция през годините на прехода. "Последствията ще се плащат от цели поколения. Не се притеснявам да го кажа и го показвам чрез книгите и сериала си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай