Лешникотрошачката оживява в Стара Загора

Държавна опера-Стара Загора представя коледно-новогодишна програма

Лешникотрошачката оживява в Стара Загора | StandartNews.com

Държавна опера-Стара Загора ще зарадва своите почитатели с вълнуваща коледно-новогодишна програма, съобщават от институцията.

Два концерта и любимият и очакван спектакъл на балета "Лешникотрошачката" в навечерието на Коледа и Новата година са тазгодишния празничен подарък на културния институт.

На Коледа, 25 декември, от 18.00 часа в залата на Операта зрителите ще се потопят в магията на празничния концерт "Коледна фантазия" с участието на Еделина Кънева и Орлин Горанов и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора.

На 27 декември от 18.00 часа програмата включва "Коледни импресии" с музиката на Хендел, Монтеверди и Пърсел. В програмата са включени арии и дуети от оперите "Коронацията на Попея", "Юлий Цезар", "Ксеркс", "Дидона и Еней" и др.

Най-очакваният балет за Коледа - "Лешникотрошачката" - ще оживее на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 28 декември от 18.00 часа и на 29 декември от 19.00 часа. На сцената ще пристигне специално за децата на Стара Загора Дядо Коледа.

Превърналият се в традиция новогодишен концерт на 31 декември няма да се състои, заради строгите противоепидемични мерки.

Билетите, закупени за спектакъла на оперетата "Царицата на чардаш" могат да бъдат върнати или презаверени за избран спектакъл от програмата на Държавна опера-Стара Загора на касата на Операта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай