Лео си забрави "Оскара" в ресторант

Лео си забрави "Оскара" в ресторант | StandartNews.com

Дълго чаканата статуетка на Ди Каприо се превърна в най-коментираното събитие

След като счупи рекорда за най-споделяна новина в социалните мрежи и беше преследван от папараци из цял Холивуд, докато купонясваше в чест на първия си "Оскар", Леонардо ди Каприо за малко да си забрави скъпоценната статуетка в ресторанта на Робърт де Ниро - "Ago" в Западен Холивуд, съобщава сайтът TMZ. След купона в кръчмата, Лео излязъл на улицата и се отправил към автомобила си, обграден от крещящи фенове и папараци. Той бил с майка си Ирмелин и други близки, когато към колата се приближил мъж. "Сигурно бихте искали да вземете това със себе си?", попитал той Ди Каприо и му подал статуетката. "Дан да я вземе", отвърнал актьорът и посочил един от спътниците си.

Само за минута след обявяването на големия победител бяха написани 440 000 съобщения за Лео, пълни с емоции. Фенове от цял свят споделяха, четяха и се радваха с него. Междувременно Италия празнува първия - с изключение на почетния през 2007-а - "Оскар" на легендарния композитор Енио Мориконе. След над 500 композиции за седмото изкуство, той получи признание за "Омразната осморка" на Куентин Тарантино. "След почти 60-годишна кариера и пет номинации, които го оставиха с празни ръце, Енио Мориконе най-накрая ще донесе "Оскара" у дома", тръби изданието "La Republica". "Отлично, Маестро, най-после!", написа в Туитър италианският премиер Матео Ренци. Министърът на културата Дарио Франческини също възкликна в социалната мрежа: "Киногигантът на всички времена триумфира."

Мориконе е автор на знаменити саундтраци за "Мисията", "Недосегаемите", "Бъгси", "Малена", "Имало едно време на Запад", "Райски дни". Музиката към "Добрият, Лошият и Злият" е част от Залата на славата на "Грамитата". През годините той прави уникално перфектен дует със Серджо Леоне. По-рано тази година композиторът спечели "Златен глобус" и БАФТА за същия филм. Мориконе наскоро разкри, че първоначално отказал на Тарантино. "По-късно той дойде при мен и двамата разговаряхме. Каза ми, че високо цени работата ми в киното. В края на краищата ме убеди", разказа Мориконе. На церемонията 87-годишният корифей отдаде почит към Джон Уилямс, автора на музиката към "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който бе негов съперник за отличието, и към Тарантино. "Тази награда е голяма изненада. Няма велик саундтрак без велик филм, който да го вдъхнови", сподели Мориконе и посвети наградата на жена си Мария.

Междувременно Кейт Уинслет се превърна в една от най-одумваните звезди след вечерта. Тя очарова всички с емоционалната си реакция, когато обявиха името на дългогодишния й приятел Леонардо ди Каприо. Бри Ларсън пък я докосна изненадано по корема, което възбуди въпроса дали Кейт е бременна отново. Засега актрисата не е потвърдила. Но и закръглената й фигура породи тези съмнения.

Братът на Сталоун бесен на Академията

Франк, братът на Силвестър Сталоун, прие много лошо факта, че Слай не получи приза за поддържаща роля. Отличието бе връчено на британеца Марк Райлънс за "Мостът на шпионите", а букмейкърите бяха определели "непобедимият" като сигурен победител за играта му в боксьорския "Крийд: Легендата за Роки

Балбоа". "Академията трябва да се засрами. Ясно като бял ден е, че Слай спечели. Марк кой? Дори не съм го чувал. Това са пълните глупости на Холивуд", заяви 65-годишният актьор и музикант Франк Сталоун. "Моят брат създаде две американски икони за 40 години - боксьорът Роки и бившия командос Рамбо. Ако бях на мястото на Райлънс, щях да се срамувам", добави още той. Самият Слай с достойнство прие загубата. Той публикува в Инстаграм своя снимка - в смокинг, с победно стиснат юмрук и намигащ. Под нея ветеранът е написал: "Посвещавам я на всеки истински Роки на този свят - да следва мечтите си." Сталоун получи подкрепата и на другия великан на екшън филмите - Арнолд Шварценегер. "Слай, помни, че каквото и да казват другите, за мен ти беше най-добрият и ти спечели. Гордея се с теб", писа Арни в профила си във Фейсбук.

Бащата на Ейми не празнува победата

Документалният "Ейми" на Азиф Кападия спечели "Оскар", но бащата на покойната певица не празнува победата. Мич Уайнхаус от близо година критикува лентата - още когато тя дебютира на червения килим в Кан. Веднага след като "Ейми" получи отличието, Мич написа гневен статус в Туитър, в който заяви, че филмът изгражда "негативен, злостен и подвеждащ портрет" на дъщеря му. "Ейми няма да получи "Оскар", а само Азиф Кападия, защото този филм е за него. Той излъга всички", каза още разгневеният родител. Според него режисьорът е представил дъщеря му като прекалено обсебена от наркотиците, меланхолична персона. "Филмът не показва последните 3 години от живота на Ейми, когато тя изобщо не посягаше към дрогата. В този период тя бе изключително забавна, мъдра и добра към всички", казва още бащата. Получавайки "Оскар"-а, Кападия заяви, че е искал да покаже на света не онази таблоидна персона, за каквато бе представяна Уайнхаус, а "красивото момиче, невероятната душа, забавната, интелигентната, остроумната, специалната, която се нуждаеше някой да се погрижи за нея."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай