Купонът е в Пловдив: Улична храна и музика на площада

Започват фестивали с известни изпълнители

Купонът е в Пловдив: Улична храна и музика на площада | StandartNews.com

В Пловдив започна фестивалът Street Food& Music Festival, който ще продължи до 26 юли на площад „Централен“. Той ще обогати културната програма на града с разнообразна музика, кулинарни демонстрации, стендъп комедия, театър, игри, работилници, вкусна храна и напитки. В рамките на няколко дни мястото ще кулинарна арена, на която ще се развихрят популярни улични готвачи. 

Освен това, известни артисти и музиканти ще сготвят на живо някои от любимите си ястия и ще ни разкажат за своите тънкости в кухнята. С най-добрите кухни на колела хората не само ще да могат не само да се насладят на вкусни предложения, но и да са наясно с тенденциите в STREET FOOD културата. 

Най-голямата изненада на фестивала е специалното участие на известната денс формаця Cappella. „U Got 2 Let The Music“ и „U & Me“, които ще звучат на живо на концерта по време на Street Food & Music Festival в Пловдив, пише "Марица".

На 25 юли от 20 до 22 часа уичният фестивал 6Fest ще представи улични музиканти в "Капана". Участие ще вземат “СътвоРиМи”, “Combino Project” и 12-годишният китарист Мерт Асенов от Кърджали, който е соло китарист на пловдивската рок група “The Strangers”. Момчето вече има участия и награди и от международни музикални фестивали и конкурси. През миналата година участва и в международния фестивал Kitee International Music and Art Festival в град Китее, Финландия. Всяка година е на July Morning с различни рок групи. През юни 2020 г. участва със собствена композиция на международния конкурс Kiesel Solo Contest 2020.

На площада зад Джумая джамия при ул. "Железарска" ще свирят изпълнителите от цирково-музикалната формация "Combino Project". Неин основател е цирковият артист и музикант от Пловдив Dario Bulgario. На 6Fest 2020 формацията ще участва с четири изпълнители, които ще комбинират електронна и акустична музика. Съставът ще изпълни различни авторски произведения, използвайки електронен музикален синтез, лууп машини, електрическа китара, клавири и солови инструменти. 

Импро-музикалната група “СътвоРиМи” на Мартин Петрушев и Константин Кучев няма да има определена локация. Търсете двамата музиканти в района на ул."Златарска", ул. "Христо Дюкмеджиев", ул. “Загреб”. Те ще се движат по улиците на Капана, за да се срещнат с различни хора и да импровизират музика по техните идеи. След 21:30 ч. и участието на Мерт Асенов се планира “СътвоРиМи” да има финално изпълнение на сцена “Ядрото”. 

Изпълненията на улични музиканти в Капана са второто събитие от фестивала 6Fest тази година, който ще започне в 19:00 ч. на 25 юли с танцово шествие по главната пешеходна улица на Пловдив “Княз Александър І” от площад “Централен” пред Централна поща в посока Джумая Джамия. В танцовото шествие ще вземат участие седем местни пловдивски танцови формации - “Dance Home”, “DS Mariposa”, “Елика”, “Emotion Dance”, “Зумба с Пепи”, “Lindy Hop”, “The Center”. Шествието ще бъде предвождано от трима артисти на кокили от Театър на огъня и сенките Fireter. Танцьорите ще имат четири локации за танци - площад “Централен”, Копчетата (фонтана пред Община Пловдив), стълбите при паметника на Мильо и Джумая Джамия (пред Туристическия център). На всяка от локациите за танци фестивалът ще има и водещ - актьорът от Държавен куклен театър Пловдив и Държавна опера Пловдив Живко Джуранов.

Петото издание на фестивала се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2020 г. Входът е свободен. 

6Fest призовава всички посетители да следват актуалните към момента на провеждането му противоепидемични мерки - да спазват физическа дистанция от 1,5 м помежду си, както и препоръчително да носят защитна маска за лице.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай