Кралят на комедията в цифри

Кралят на комедията в цифри | StandartNews.com

Крис Рок е човекът, на когото тазгодишните номинации за "Оскарите" ще разчитат да измие срама от провала на Нийл Патрик Харис миналата година. Рок обяви, че вече мисли реплики, с които да разсее напрежението от скандала с липсата на номинации на чернокожи актьори. Крис бе човекът, който направи истинска революция в стенд ъп комедията. Цели зали се превиват от смях, слушайки лафовете му, а биографията му е пример за главоломна кариера в света на шоубизнеса. Ето най-важните факти и цифри от живота на комика.

Крис Рок е роден на 7 февруари 1965 г. в градчето Ендрюс в щата Южна Каролина. Скоро след това, семейството му се мести в Бруклин, Ню Йорк.

Майка му е учителка, а баща му шофьор на камион.

Като малък често е бил подлаган на психически и физически тормоз от белите ученици. Поради тази причина напуска училище и решава да започне кариерата си на стенд ъп комик.

Има трима по-малки братя Тони, Кени и Джорджан.

Поставят го на ПЕТО място в класацията на най-великите комици на всички времена.

В киното е известен с ролите си в "Ченгето от Бевърли Хилс II", "Доктор Дулитъл", "Смъртоносно оръжие 4" и други.

От 2003 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

След любимите му теми, в които изпробва хумора си, са семейството, политиката, музиката, расовите стереотипи и политиката в Щатите.

Близък приятел е с най-бруталния от към липса на цензура съвременен комик - Луис Си Кей и понякога участват един друг в шоутата си.

Получава две "Грами" награди - за спектаклите му "Roll With The New" и "Bigger and blacker", съответно през 1997 г. и 1999 г.

Комикът е водил наградите на Академията вече веднъж - през 2005-та година. Оттогава го ненавиждат Тоби Макгуайър, Джъд Лоу и Колин Фаръл заради солените шеги по техен адрес.

Женен е от 1996 г. за Малак Рок, която е основател на неправителствена организация, бореща се за правата на жените. Имат две дъщери - Лола и Зара.

Един от далечните му дядовци е имал далеч по-тежка история от тази в "12 години робство". При дядото на Рок годините са били 21.

Любимият спорт на Крис е баскетболът.

Роман номер едно за него е "Хъкълбери Фин".

Успява да откаже цигарите след 15 години пушене. "Спорт и воля е достатъчно", казва комикът.

ТОП 5 ЛАФОВЕ

"Каква е задачата на всеки баща, който има дъщеря? Да я опази от пилона."

"Като казваме, че черните хора са направили някакъв прогрес, имаме предвид, че белите хора са станали по-малко откачени".

"Има голяма разлика в начина, по който мъжете и жените лъжат. Мъжът казва: "В един приятел съм". Жената казва: "Бебето е твое".

"Ако една жена ти каже, че е на 20 и изглежда на 16, значи е на 12".

"Мъжът е лоялен към жена си в зависимост от това какви опции има".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай