"Компания" превзема Античния театър

Мюзикълът изригва на 29 август под небето на Пловдив

"Компания" превзема Античния театър | StandartNews.com

„Компания“ – страхотният мюзикъл на Народния и Операта в Пловдив, изригва на 29 август в Античния театър под тепетата. Публиката ще аплодира някои от най-големите звезди на двете трупи. В абсолютния хит, режисиран от Михаил Петров, действието се развива в Ню Йорк в наши дни. Историята е за Робърт, който все още не е решил кое е по-важно за него – забавленията с приятели или бракът. Петте семейни двойки в компанията повече или по-малко си задават същите въпроси. Отговорите са колкото неочаквани, толкова и искрени. „Това е проект за мечтатели, аватюристи и двама директори, които притежават допустимата, но необходима доза лудост“, коментира Михаил Петров, чиито мюзикъл „Един безумен ден“ е истински бестселър вече сезони наред.

„Животът като вариете – това е отправната точка, сценичната среда и фонът, на който се развиват събитията. Ние не съдим персонажите, те са продукт на своето време. Това е действителността, създадена от самите нас - безотговорност, фриволност, безцеремонност. Но всичко е поднесено с елегантен хумор, фина ирония, игрива самоирония. Героите се надяват на нещо по-добро – ние също. С всички възможни средства на драматичното и музикалното изкуство постигаме „тотален театър”, добавя известният актьор.

В ролите са Виктор Ибришимов, Параскева Джукелова, Вяра Табакова, Христо Чешмеджиев, Николай Дограмаджиев, Гергана Змийчарова, Павел Иванов, Биляна Петринска, Борислав Веженов, Ева Данаилова, Стелиан Радев, Илиана Коджабашева и други. Участват оркестърът и балетът на Пловдивската опера с ръководител прима-балерината Мариана Крънчева. Диригент е маестро Константин Добройков, сценографията и костюмите са на Елена Иванова, музикален педагог е Евгени Господинов.

Един от авторите – гениалният реформатор, композитор, поет и драматург Стивън Зондхайм, определя „Компания“ като концептуален мюзикъл. Той е игран над 700 пъти на Бродуей и печели отличия в 6 категории на театралната награда „Тони“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай