Петък,

Кога започва Киномания

От: Агенция Стандарт -
152
Кога започва Киномания
A
A
A

Фестивалът „Киномания“ ще се проведе от 8 до 22 април, съобщиха организаторите от Националния дворец на културата. Официалното откриване ще е на 8 април в Зала 1 на НДК с филма „Страх“ на Ивайло Христов.

Програмата на събитието ще се завърти още на 1 април с ретроспектива на  великия Федерико Фелини и ще продължи с откриването на десетото юбилейно издание на Фестивала на френския филм на 9 април в кино „Люмиер“. Това издание ще представи специална секция, отдаваща почит на един от гениите на европейското кино – актьора Мишел Пиколи.

Като специален жест към любителите на седмото изкуство, екипите на „Киномания“ и фестивала за документални филми за изкуството Master Of Art им подаряват една специална седмица, в която двата фестивала ще се провеждат едновременно. Така в периода от 15 до 22 април зрителите ще получат двойна доза удоволствие от киното, като ще могат да гледат филми от афиша и на двата фестивала. А още между 12 и 28 февруари Master of Art ще зарадва публиката със специално онлайн издание в платформата за видео съдържание neterra.tv+.

„Вярваме, че киното е и ще продължава да бъде! И благодарим на публиката и партньорите на „Киномания“ за подкрепата и разбирането!“, казват от екипа на фестивала, който ще се проведе при съблюдаване на всички противоепидемични мерки. Зрителите задължително трябва да бъдат с маски и да спазват социална дистанция. Всички закупени до момента билети за обявените филми от програмата ще важат за новите дати без презаверка. 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Киномания