Книгите тази седмица

Книгите тази седмица | StandartNews.com

Рай друг не чакай, корабокрушенецо

Антон Баев е написал своя роман дневник като продължение на предишна негова книга. Героят Виктор Булгари е същият като в "Американци", но този път се оказва емигрант в собствената си страна. Книгата е с подзаглавие "Записки на Корабокрушенеца". Самият автор казва, че това е книга за изгнаничеството и възможното завръщане, за лудостта и любовта, за съпротивата срещу лъжата, за надеждите и краха им. Баев е наясно, че животът ни е едно пътуване към миражите на любовта и ни прави по майсторски начин съпричастни и нас.

 

Голямата любов е на кръстопът

Лилиан е омъжена за преуспяващ бизнесмен. Живее в хубава къща, животът й е осигурен, но й липсва любовта. След внезапната смърт на майка й Лилиан намира нейния дневник, в който открива неподозирани тайни. Междувременно среща след дълги години човека, когото е обичала най-силно. Тя се озовава на кръстопът и е пред съдбоносно решение. Ще преосмисли ли живота си, или ще остане в руслото на задоволена жена?

 

"Руската балерина"

е интригуващ роман с героиня бивша прима на Болшой театър. Нина Ревская обявява на търг колекцията си от бижута и изненадващо професор по руска литература й изпраща кехлибарено колие. Подаръкът обаче връща примата към болезнени спомени...

 

"Книга за възможностите"

е с подзаглавие "75 начина да преодолееш инерцията и да промениш живота си". Авторът е убеден, че неудачите и депресиите тръгват от погрешната идея, че нещата са такива, каквито са и не могат да се променят.

 

"Почти мъртъв"

е провокативна, изпълнена с хумор и ирония трагикомедия, която повдига неудобни въпроси за повсеместната лудост, която цари днес в Близкия изток.

 

"Невъзможно бягство"

е футуристичен роман антиутопия. Когато Томас се събужда в асансьора, си спомня само името си. Заобиколен е от непознати момчета, които също са изгубили паметта си...

 

"Форма на Живот"

от майсторката Амели Нотомб ни припомня знаменитата фраза на Паскал, че "човекът не е нито ангел, нито животно", и че колкото повече се стреми да се уподоби на ангел, толкова повече се превръща в животно. За свръхтежкия Мелвин Мапъл храната е средство за протест срещу войнишката участ и дискомфорта, който изпитва заради участието си в непонятната война в Ирак. Амели Нотомб е затрупана от читателски писма, но я трогва тъкмо вниманието на Мелвин, който е неин страстен почитател, защото споделеното в писмата му дълбоко я интригува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай