Клинт Истууд мрази рождения си ден

Великият актьор и режисьор се ослушва за следващия си проект

Клинт Истууд мрази рождения си ден | StandartNews.com

Клинт Истууд мрази рождения си ден и не обича да го празнува. Учудващата новина разкри синът на култовия актьор – Скот, само дни, след като звездата чукна 90. Той разказва как баща му не отбелязва собствения си празник по някакъв специален начин, но не възразява другите да го правят.

„Нямаше купон, а тих и спокоен семеен обяд. Не е фен на големите празненства, дори не обича торта“, споделя Скот в ново интервю.

Но изглежда, че антипатията на Клинт към собствения му рожден ден не е причинена от факта, че е деветдесетият по ред. Не всички обичат да празнуват и очевидно Истууд е един от тях.

За момента великият актьор няма нови обявени проекти в графика си. Не се знае дали пандемията не е осуетила плановете му за годината. Неотдавна той категорично заяви, че не възнамерява скоро да се пенсионира, така че със сигурност или подготвя нещо през свободното си време, или се ослушва за нови предложения.

Истууд е най-известен с ролите си на корав мъж в уестърни и екшън филми, особено през 60-те, 70-те и 80-те години. Изпълнението му на лаконичния Мъж без име в „Доларовата трилогия“ от спагети уестърни на Серджо Леоне - „За шепа долари“ (1964), „За няколко долара повече“ (1965) и „Добрият, лошият и злият“ (1966) и на инспектор Хари Калахан в поредицата филми „Мръсният Хари“ го превръщат във вечен символ на мъжество.

През 1992-а възражда жанра уестърн за последно с режисирания от него филм „Непростимо“, в който играе остаряващ някогашен стрелец. Участват още Джийн Хекмън, Морган Фрийман и Ричард Харис. Лентата му носи 9 номинации за „Оскар“ и 4 победи, включително за най-добър режисьор и филм.

През 1995-а продължава да разширява репертоара си като играе с Мерил Стрийп в любовната история „Мостовете на Медисън“, базиран на романа-бестселър и също хит в киносалоните.

През 2005-а печели огромен успех сред критиците и в боксофиса с боксовата драма „Момиче за милиони“, в който играят още Хилари Суонк и Морган Фрийман. Филмът прибира 4 „Оскара“, включително за най-добър режисьор и филм. Истууд получава и номинация за най-добър актьор. Хитът генерира над 216 милиона долара и се превръща в един от най-големите успехи в кариерата на твореца.

Истууд е носител на общо 13 награди „Оскар“, 8 „Златни глобуса“ и една БАФТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай