Петък,

Китай отваря кината за втори път

От: Агенция Стандарт -
Китай отваря кината за втори път
A
A
A

Китай се опита да отвори част от кината си преди месец, като само 4% от салоните приемаха публика. Тестът не беше сполучлив и всичко отново беше затворено. Местните власти сега обявиха, че кината из цялата страна вече могат официално да отворят при спазване на мерките за сигурност, ограничавайки бройката на зрителите в салоните. За момента обаче не е обявено точно на коя дата наредбата влиза в сила – все още няма отворени кина.

Местните фенове на седмото изкуство се развълнуваха – новината е надминала 340 милиона гледания в китайските социални мрежи. Анкета на сайта „Sina Film“, в която се включили 19 хиляди души, показа, че 37% от отговорилите нямат търпение да се върнат в кината. 28% имат търпение положението да се стабилизира окончателно, преди да се втурнат към салоните, а 15% категорично отказват все още да се затворят на затворено публично пространство.

Последствията върху местната индустрия са катастрофални. През първите два месеца на пандемията най-малко 2300 кина са фалирали. Очаква се тази година да има спад в продажбите на билети за 4,2 милиарда долара.

В Норвегия също са започнали да отварят кина при строги мерки за сигурност. Публиката ще трябва да е разредена на поне метър един от друг, всеки втори ред ще е празен и капацитета е ограничен от 50 души на прожекция.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Китай Кино

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички