Кинохитове по БНТ 2

Промяна в програмата - гледаме повече образователни, културни и музикални предавания

Кинохитове по БНТ 2 | StandartNews.com

 Поради извънредната ситуация в страната програмата на БНТ2 също ще се промени. От понеделник до неделя часовият пояс от 8 до 9 е изцяло за най-малките зрители. Всеки делничен ден „С БНТ на училище“ (от 9, 15 - 12 часа и от 13-16 часа) предава видео уроци и образователни клипове за различните класове и възрасти в помощ на семействата и учителите. На 25 март от 19 часа в „Музика за сърцето“ звучи великолепен концерт на Шуменската филхармония с диригент Васил Казанджиев и солист Милчо Левиев. На 28 март от 18, 30 часа по програма е музикалното предаване на БНТ2 “Музика, музика..” - неизчерпаема съкровищница на музика, гениални композитори и виртуозни изпълнители. На 29 март от 14 часа върви музикалната класация „Ново 10 + 2“.

Културните  предавания на БНТ2 ще вървят по програмна схема - събота от 18 часа „Рецепта за култура“ с Юрий Дачев, понеделник-четвъртък от 18, 20 часа „Линия Култура“, понеделник от 21, 30 часа „В близък план“, а в сряда от 21, 30 часа „Репетици“.

На 28 март от 15, 30 часа е игралният филм „Врагове“ /2017/ с режисьор Светослав Овчаров. В главните роли са Иван Бърнев, Валентин Ганев, Асен Блатечки, Стефан Мавродиев, Христо Ушев. Действието се развива през пролетта на 1913-а по време на  Балканската война. Турски броненосец тероризира с далекобойните си оръдия българската армия. Въпреки противоречията помежду си, група отчаяни военни се заемат да пренесат по суша лодка. Те искат да я превърнат в жива торпила и да потопят броненосеца. По пътя се сблъскват с турски войници, които от врагове стават техни съюзници. Противоречията между българите могат да се окажат по-силни от омразата към враговете.

Пак на 28 март, от 22, 40 часа е „Аби през лятото“ с  режисьор Джимбо Лий, в ролите -  Джейми Пресли, Робин Тик, Тай Рънян.

Неделя, 29 март, от 22 часа - „Танцуващият със сенки“ /2012/ с режисьор Джеймс Марш, в ролите - Андреа Райзбъро, Клайв Оуен, Доналд Глийсън, Джилиан Андерсън.

За феновете на черно-бялото кино на 28 март от 18 часа БНТ 2 излъчва "Горещо пладне" /1965/ на Зако Хеския с Пламен Наков, Кямил Кючуков, Лъчезар Янков, Петър Слабаков, Григор Вачков, Герасим Младенов, Владислав Молеров, Руси Чанев, Калина Антонова. Същия ден от 21 часа за меломаните в „Да послушаме кино“ ще може да видите музикален проект на Хилда Казасян с участието на Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов, Теодоси Спасов и Васил Петров.

Епизодите от сериала „Въпрос на чест“ се въртят от понеделник до петък в 23, 45 часа, а вторник , сряда и четвъртък от 22 часа – е крими сагата „Ченгета“.

От понеделник до четвъртък от 20 часа ще се излъчва документалната поредица „Путин, Русия и Западът: "Идването на власт", 4-сериен документален филм /копродукция, 2011/ с режисьор Поли Мичъл.

Актуална публицистика по БНТ 2 може да гледате от понеделник – четвъртък в 17, 30 часа в предаването „На фокус: Регионът“, както и до сега. Актуалната програма – на www.bnt.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай