Кино възкресение: "Бързи и яростни 9"

5 милиарда е спечелила досега сагата, която върви към финала си

Кино възкресение: "Бързи и яростни 9" | StandartNews.com

„Повече от 100 години съществува място, където се събираме, за да се забавляваме заедно. Светът на киното. Несравнимото усещане, когато светлините угасват. Екранът светва и ние започваме да вярваме“, казва Вин Дизел във видео навръх световната премиера на „Бързи и яростни“ 9 - най-мащабното, експлозивно и вълнуващо приключение в поредицата до момента.

20 години след дебюта на първата част, превърнала се в емблема за оригинално и успешно развлекателно кино, семейството на Доминик Торето (Дизел) се събира отново, за да се изправи пред най-страховития си противник до момента – братът на Дом Джейкъб (Джон Сина). Доминик Торето винаги е живял ден за ден, но откакто става баща, животът му се променя драстично. Спокойствието обаче не продължава дълго, защото без значение колко си бърз, никой не може да избяга от миналото си. А когато то застига Дом, той се изправя срещу собствения си брат, за да предотврати съкрушителния план на най-опитния убиец и виртуозен шофьор, с когото се е сблъсквал досега.

Действието на „Бързи и яростни“ 9 профучава от Лондон до Токио, от централна Америка до Единбург и от таен бункер в Азербайджан до кипящите от живот улици на Тбилиси. Стари приятели ще възкръснат, стари врагове ще се завърнат, историята ще бъде пренаписана. Този път битката ще е различна, а краят ѝ напълно непредвидим. Начело на „Бързи и яростни“ 9 се завръща Джъстин Лин, който режисира четири от най-добрите и успешни филми от поредицата и предефинира облика на франчайза, превръщайки го в познатия попкултурен феномен, спечелил световни приходи от над 5 милиарда долара. Гледаме още Мишел Родригес, Тайрийз Гибсън, Крис Джаксън-Лудакрис, Джордана Брустър, Натали Еманюел и носителките на „Оскар“ Чарлийз Терон и Хелън Мирън. Към тях освен кечистът Джон Сина, се присъединяват и носителката на „Грами“ Карди Би и регетон сензацията Осуна.

 „Знам, че хората не искат това да свършва, но всички добри неща трябва да приключат. Има причина за финала и този филм го заслужава, тъй като надмина всички франчайзи в историята“, коментира Вин Дизел за края на сагата. Девета серия всъщност е първата част от последната глава. Предвиждат се още две части, които ще бъдат заснети едновременно и ще излязат през 2023 и 2024. Ще има и отделни филми като „Хобс и Шоу“ със Скалата и Джейсън Стейтъм. Един от бъдещите проекти ще бъде с Мишел Родригес в главната роля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай