Вторник,

Калин Сърменов: Билетите ще са 10-15 лева

От: Агенция Стандарт -
Калин Сърменов: Билетите ще са 10-15 лева
A
A
A

Цената на билетите за представленията на открито, които Сатиричният театър трябва да стартира на 10 юни в двора на столичното Шесто училище, ще бъде между 10 и 15 лева. „До преди кризата ние бяхме с едни от най-скъпите билети в България, но това няма как да продължава. Припомням, че държавата крепи, а не субсидира културата, затова ще има много промени“, коментира шефът на комиците в „Събуди се“. Той е готов с концепцията и схемите, дори вече ги е обсъдил с целия квартал, в който се намира и МВР. Пред подвижната сцена ще се събират 120-130 зрители – това е броят, който по регламент покрива 30-те процента заетост. „Без риск няма да стане. Но ние не сме достатъчно агресивни и шумни – примерно като ресторантьорите. Просто крясъците и културата са несъвместими“, сподели известният актьор. Той вече е събирал колегите си в театъра – за първи път на живо след два месеца и половина. Вълнението е било огромно, желанието за работа – още повече.    

Сърменов се надява, че след като фитнесите и моловете отвориха, през есента театрите ще приемат зрителите и в закрити пространства.

Той коментира и дали българинът е загубил желанието си да посещава спектакли покрай пандемията. „Театрите бяха пълни. Ние преминахме през тежки периоди в годините. Когато хората са спокойни за развитието на нещата, които се случват на емоционално и професионално ниво в ежедневието им, тогава вече имат отношение към културата”, допълни той.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички