Какво снима Яна Маринова в Бургас

Драма за две поколения е във фокуса на филма, продуциран от актрисата

Какво снима Яна Маринова в Бургас | StandartNews.com

Нов филм снима в Бургас актрисата Яна Маринова, която е и продуцент. Тя представи проекта си „Абсолютно доверие“ пред Комисията по култура  в Общинския съвет, съобщи „Черноморски фар”. През февруари Общинският съвет реши да подпомогне пет филмови проекта, които са обвързани с града и му правят реклама. Но заради пандемията три отпаднаха, като останаха само два, които ще се реализират. Между тях е и този на Яна Маринова, която ще получи част от ресурса, оставащ от нереализираните проекти.

Яна Маринова вече се доказа като успешен продуцент. Нейният филм, който реализира с Александър Сано „Диви и щастливи“, се превърна в хит и се върти на автокино в момента, както и на големите филмови платформи.

Сред имената на вероятните актьори в бъдещата лента са Луиза Григорова - която вече е в отпуск по майчинство, и самата Яна Маринова. Звездите в мъжките роли все още се уточняват.

„Във филма е застъпена темата за домашното насилие“, разказва Маринова.

Снимките започват през октомври, премиерата се очаква да е през 2022 година - в София и Бургас. След това започва разпространението по българските телевизии. Самите актьори ще презентират както филма, така и Бургас през своите профили.

Бюджетът на филма е 800 000 лева, като в Бургас се очаква да пристигне снимачен екип от 20 души. „Ние сме готови с голяма част от парите“, каза още Маринова. Тя допълни, че има сантимент към града, защото тук за първи път е стъпила на театрална сцена в пиесата „Облак рай“.

Преди седмици Маринова направи специална фотосесия на остров Света Анастасия и на покрива на новия Конгресен център, като написа, че мечтае да се върне отново в Бургас и да снима тук.

Нейният проект ще бъде подкрепен от Общинския съвет, научи в аванс „Черноморски фар“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай