Какво каза Башар Рахал за Мария Бакалова

Бях убеден, че ще спечели, заяви актьорът

Какво каза Башар Рахал за Мария Бакалова | StandartNews.com

Мария Бакалова остана на крачка от наградата "Златен глобус". Тя не получи отличието на церемонията по раздаването на престижните филмови статуетки. Наградата в нейната категория - за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл, беше присъдена на британската актриса Розамунд Пайк за ролята й във филма "Много ми пука". Бакалова стана първата българка с номинация за "Златен глобус", която дойде за филма "Борат 2". 

"Не познах. Бях убеден, че ще спечели, но тя е звездата. Не мисля, че ще видя друг, номиниран за "Златен глобус" българин, в рамките на своя живот". Може би тепърва ще я харесат в роли, различни от "Борат" и ще я харесат хората, които не я харесаха там", коментира в "Тази сутрин" Башар Рахал. Часове, преди да започне церемонията, актьорът сподели пост във Фейсбук: "Утре, по това време, тази красива малка държава на име България, ще има за първи път актьор, носител на "Златен глобус".

Рахал познава Мария от 16-годишна, когато е била в негов кино клас. "Не мога да кажа, че съм съзрял таланта й тогава, защото имаше прекалено много деца. България - и въобще Източна Европа, има страхотни актьори, които би трябвало да намират път към голямото кино", коментира той. 

Кинокритикът Благой Иванов е на мнение, че самата й номинация е награда. Той обаче е скептичен дали тя би получила "Оскар" за ролята си. "Аз не харесвам филма, но харесвам ролята й. Но дали това ще стигне до Оскари - възможно е. Академията е изключително за пуританското кино. Така че съм наполовина скептичен", каза Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай