Как Владо Береану не стана пианист

Как Владо Береану не стана пианист | StandartNews.com

Много от вас се затрудниха с отговора на предишната ни загадка, други пък познаха тв журналиста и дългогодишен водещ на предаването „Частен случай" по БНТ Владо Береану, който беше и водещ на предаването „Съдът влиза" по ТВ7. Да, той наистина е топ-разследващ журналист, който винаги се е борил с неправдите и е рашавал много казуси в защита на народа. Но какво го подтиква да стане разследващ журналист?

Ето какво сподели самият Владимир Береану специално и ексклузивно за "Стандарт нюз":

"Растях в семейство на свърх-интелектуалци, които много държаха на моето възпитание и доброто ми образование. Живеехме в Букурещ, Румъния. Майка ми тогава работеше като Съветник по Културата в Българското посолство, а баща ми беше най-известният професор по математика в университета.

Когато бях на 7 годинки майка ми изведнъж реши, че трябва да се образовам и музикално. Тя уговори частни уроци по пиано с най-известната по онова време румънска пианистка, преподавател в консерваторията. Разбраха се два пъти в седмицата да ходя на уроци по пиано. Нямахме инструмент в къщи, и родителите ми бяха сигурни в моята отговорност, че се занимавам с домашните си при нея...

Веднъж в месеца ми даваха доста солидна сума да си платя уроците. И така мина година и половина. На един прием в Посолството майка ми вижда въпросната преподавателка по пиано и я пита как върви синът й, напредва ли с пианото. Пианистката погледнала с безумно удивление майка ми и казала, че от деня, в който тя ме е представила, повече не ме е виждала....Живеехме в баровски квартал в Букурещ. Имаше много луксозно за онези времена квартално кино. С парите, предназначени за хонорар на учителката по пиано, аз водех десет деца редовно на всички примиери в кино „Волга", където гледахме популярните по онова време френски екшъни.

След киното с цялата тайфа отивахме ресторанта на руското тогава Съветското Посолство, където имах достъп като дете на дипломат. В руският ресторант гощавах приятелчетата си със съветски кренвирши, т.н. „сосиски". Майка ми и баща ми бяха твърдо против физическото насилие, затова дълго не ми проговориха и ми бяха обидени. Това бе най-голямата ми измама в живота, която всъщност ме подтикна към сегашната ми професия на разследващ корупцията журналист".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай