Италия връща на Франция графита на Банкси

Творбата на уличния художник беше открита във ферма до Рим

Италия връща на Франция графита на Банкси | StandartNews.com

Италия официално връща на Франция открадната творба на уличния художника Банкси, сътворена в памет на жертвите от атентатите през 2015-а в Париж, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес. Произведено беше открито неотдавна във ферма недалеч от Рим, след като вратата, върху която е нарисуван графита, беше открадната през 2019-а в нощта на 25 срещу 26 януари

"Вратата на Банкси" ще бъде изложена в двореца Фарнезе в Рим, където е разположено френското посолство в присъствието на посланик Кристиан Масе, на главния прокурор на град Акуила, където беше открито откраднатото произведение, и на генерала на карабинерите, които са грижат за опазване на културното наследство на страната. Датата и условията, при които ще бъде върната творбата все още не са обявени.

Творбата беше нарисувана от Банкси през 2018-аа на една от вратите за авариен изход на парижката концертна зала "Батаклан". През нея преминаха много зрители, които оцеляха след терористична атака на 13 ноември 2015-а. Тогава от ръката на терористите загинаха 90 души. На вратата е изобразено в бели краски натъжено момиче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай