Италиански кино ас очарова София

Пиерфранческо Фавино е звездата в три екранизации по известни романи

Италиански кино ас очарова София | StandartNews.com

„Надявам се да съм се отрекъл от всички обещания, които съм си давал като дете. Да станеш мъж, означава да преразгледаш своя летателен план. Да осъзнаеш, че човек постоянно се заблуждава, представяйки си какъв ще бъде животът.“ Това са думи на Александър, наричан Сандро – главният герой в „Обещания“ /"Колибри"/. Той е единствено дете на Виторио, потомък на богата италианска фамилия, и на французойка от скромен произход. След всяко сияйно лято в разкошното италианско имение идва печална зима в невзрачния парижки апартамент. Прекрасно детство, пълно с обещания за бъдещи щастливи дни, но Сандро е едва десетгодишен, когато животът му се преобръща. Мъжът, в който той предстои да се превърне, ще мине през безброй съмнения, колебания, мимолетни наслади, огорчения и бягства, обречен непрестанно да се разминава със самия себе си, а и с голямата любов, озарила цялото му битие.

„Обещания“ е роман равносметка на привидно пълноценен живот, изцяло белязан от раздвоение между две родини, два езика, две имена и две същности на героя, които той така и не успява да съвмести и примири, обречен на разочарования и угризения, прекалено обсебен от утрешния ден, за да усети прелестта на днешния. Романът е определян от критиката като една от най-успешните творби на Аманда Стерс. Тя е и режисьор на едноименния филм, който представи на Синелибри, а в главната роля е Пиерфранческо Фавино – един от най-ярките и продуктивни актьори на италианското кино, който отдавна снима и в Холивуд. Той е Христофор Колумб в “Нощ в музея”, работи два пъти с Рон Хауърд – като полицейския инспектор в “Ангели и демони” с Том Ханкс и Юън Макгрегър, и като състезател от Формула едно в “С пълна газ”, партнира си с Брад Пит в “Z-та световна война”.

Фавино е много силен и в “Носталгия” – италианското предложение за “Оскар”. Той е Феличе, който се завръща след 40 години в родния Неапол. По едноименния роман на Ермано Рия, филмът на Марио Мартоне ни води из града, в който главният герой ще прекара последните дни на майка си. Но има усещането на чужденец, тъй като живее в Египет. Преживяванията от буйната му младост също го връхлитат.

В “Колибрито” по международния бестселър на Сандро Веронези, Пиерфранческо е Марко Карера, по прякор Колибрито. Проследяваме живота му, който е съпътстван от фатални съвпадения, загуби и всепоглъщаща любов. Запознанството му с Луиза Латес – красиво и необикновено момиче, води до любов, което няма да угасне. Докато брачният му живот се развива в Рим, където са съпругата му Марина и дъщеря им Адел. „Колибрито“ е разказ за изконната сила на живота, за мощта на илюзиите и спомените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай