"Империята отвръща на удара" отново е №1

Култовият пети епизод от междузвездната сага оглави американския боксофис по време на пандемията

"Империята отвръща на удара" отново е №1 | StandartNews.com

"Междузвездни войни: Епизод V - Империята отвръща на удара" оглави американския боксофис по време на пандемията, предадоха от Deadline. Докато повечето салони в Щатите продължават да бъдат затворени, автокината се оказаха истинкси хит сред жадното за кино население.

В момента в САЩ малко над 1000 локации приемат публика, като само една трета от тях са автокина. Те обаче генерират по-голямата печалба в боксофиса, тъй като хората все още се опасяват да се събират на затворени пространства. 

"Империята отвръща на удара" е събрал доходи от 175 хиляди долара само за два дни, като се очаква сумата да скочи до 400 или дори 500 хиляди до края на уикенда. Така лентата за първи път от 23 години насам е на върха на боксофиса. През 1997-а специална версия на филма беше пусната по кината. Оригиналът излезе през 1980-а.

Благодарение на новия си успех, целият боксофис на "Епизод V" се вдига до почти 550 милиона долара. 

Независимо че са на открито, автосалоните също следват стриктните противоепидемични мерки. Колите се паркират между 2 и 4 метра една от друга и всеки, който иска да напусне автомобила си, трябва винаги да е с маска и да следва указанията за социално дистанциране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай