Петък,

Хиляди ученици се забавляваха с „Яко е да си еко“

От: Администратор -
763
Хиляди ученици се забавляваха с „Яко е да си еко“
A
A
A

Повече от 3200 ученици от Пловдив, София, Велико Търново, Враца, Бургас и Варна се забавляваха на спектакъла „Яко е да си еко" с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Това съобщиха от Министерство на околната среда и водите. И уточниха, че последното шоу от едноимената им образователно-информационна кампания, популяризираща Оперативна програма „Околна среда 2014-2020", е днес във Велико Търново.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът Иван Портних връчиха наградите на тримата отличени. Заелите призовите места при участието си в „Зелената олимпиада" от морската столица са първокласничката от ОУ „Георги С. Раковски" Анелия Златева, Ангела Борисова от VІ клас на ОУ „Васил Априлов" и Ирен Парушева – ХІІ клас в МГ „Д-р Петър Берон".

Министър Василева призова учениците да приложат показаните в състезанието познания в училището и в града.

През тази година рекорден брой ученици взеха участие в „Зелената олимпиада" – над 7000 решаваха успешно еко тестове в различните възрастови групи. Кампанията на МОСВ „Яко е да си еко" ще продължи с различни инициативи от новата учебна година и ще образова и радва още деца в цялата страна, допълват от министерството.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички