Графити увековечиха Валери Петров

Графити увековечиха Валери Петров  | StandartNews.com

Майсторът на спрея Nasimo посвети гигантска рисунка на големия поет

"Хвърчащите хора" на поета, драматург и сценарист Валери Петров са увековечени в гигантска и майсторска рисунка с графити. Тя се появи върху жилищен блок в столичния квартал "Сухата река" - дело на Nasimo, един от най-добрите артисти със спрея в България. "Творбата е посветена на "хвърчащите хора" - тези, които обичат да дават и не се интересуват дали ще вземат, или няма да вземат. Не мислехме да го посветим на Валери Петров, но след като той почина и прочетохме стихотворението, решихме, че то е създадено, за да бъде тук", сподели пред Нова телевизия Ясен Гешев от организацията Urban сreatures, която работи с Nasimo.

Осем дни са били нужни за създаването на произведението върху сградата. Проектът е осъществен със съдействието на столичното кметство. Под рисунката са изписани знаменитите строфи на Валери Петров:

"Те не идат от Космоса, те родени са тук,
но сърцата им просто са по-кристални от звук,
и виж, ето ги - литват над балкони с пране,
над калта, над сгурията в двора
и добре, че се срещат единици поне
от рода на хвърчащите хора."

В близост стрийт маниаците са оставили и друго графити посвещение на много обичан българин - дядо Добри. Журито, което миналия петък беше в София заради избора на европейска столица на културата 2019, е останало възхитено от арт акцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай