Гонки и екшън в Космоса

Гонки и екшън в Космоса | StandartNews.com

Героят на Крис Прат спасява Вселената в "Пазители на Галактиката"

"Пазители на Галактиката" е филм, зареден с много екшън и епични космически приключения. Дръзкият авантюрист Питър Куил, известен като "звездния повелител", се оказва обект на безпощадно преследване от главорези. Причината е, че е откраднал мистична сфера, силно желана от Ронан - могъщ злодей с амбиции, заплашващи цялата Вселена. За да избяга от неуморимото преследване, Куил неохотно сключва примирие с група от четирима неудачници. Това са Ракетата - миеща мечка, запалена по оръжията, Грут - подобен на дърво хуманоид, смъртоносната и загадъчна Гамора и жадуващият за отмъщение Дракс Унищожителя. Когато Куил открива истинската мощ на сферата и заплахата, която тя представлява за цялата Вселена, ще трябва да положи всички усилия да мобилизира сбирщината за последен, безразсъден отпор, от който зависи балансът в галактиката.

"Марвел студио", създател на глобалните блокбъстър поредици "Железният човек", "Тор", "Капитан Америка" и "Отмъстителите", този път представя нов героичен екип - "Пазители на галактиката". Повечето герои от комиксите на "Марвел" живеят в измислена вселена - "Земя-616". В приключенската фантастика, режисирана от Джеймс Гън, участват Крис Прат (Питър Куил), Зоуи Салдана /преди да забременее/, Дейв Батиста, Лий Пейс, Майкъл Рукър, Карън Гилън, Джимон Хунсу, Джон Райли. Глен Клоуз е командирът Раел, а Бенисио дел Торо е Колекционера. Специален принос имат и Вин Дизъл като гласа на Грут и Брадли Купър, който говори като Рокет.

Още през първата нощ от излизането си на екран в САЩ и Канада лентата реализира приходи от продажбата на билети в размер на 11,2 милиона долара. Вероятно ще се превърне в един от най-големите летни кинохитове. Вече е предвидено продължение през 2017-а.

Тези дни излезе информация, че "Марвел" може да съчетае в един филм "Отмъстителите" и "Пазители на галактиката". Във видеоинтервю, качено на Yahoo!, режисьорът Джеймс Гън твърди, че знае как могат да се обединят двете групи супергерои.

"Във филма могат да се срещнат няколко "отмъстители" и "пазители". Супергероите ще се сблъскат на всеки етап", казва Гън. "Ако обединим двата свята, ще се отвори врата към трети", казва Крис Прат.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай