Гледаме "Дякон Левски" във "Влайкова"

Гледаме "Дякон Левски" във "Влайкова"  | StandartNews.com

Гледаме от днес "Дякон Левски" в столичното кино "Влайкова". Баш ценителите могат да бъдат доволни от локацията - това е единственото пространство в центъра на столицата, освен "Одеон", където се усеща истинският дъх на седмото изкуство. Именно там търсачите на силни екранни преживявания ще видят Апостола и ще проследят неговите премеждия. Сценаристът и режисьорът Максим Генчев няма опасения. "В салона на "Влайкова" емоциите винаги звучат много точно", коментира той. Както вече е известно, Генчев работи няколко години, който обаче тръгва на ускорени обороти след появата на продуцента Златина Филипова. Докторката дерматолог е единствената засега в България, която инвестира собствени средства в името на каузата, наречена "българско кино".

Левски отново ще оживее от плът и кръв, с огнените си идеи, с попържните си по адрес на заптиетата, с нечовешката си воля да промени мисленето на един народ в робство.

"В записките на Христо Големия, които съм ползвал, речникът е простоват, народен, без прилагателни - стотина думи, не повече", споделя Генчев, който е убеден, че има ли дискусия, значи има смисъл. Неслучайно на премиерата група свещеници се просълзяват при думите на Дякона: "Господи помилуй мен грешния".

В историята естествено се появяват Гина, майката на Левски, Христо Иванов-Големия, монахинята Ана, Али Аслан. Симеон Филипов е малкият Левски, а Веселин Плачков - големият. Самият Максим Генчев играе свирепия управник Мохарем бей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай