Четвъртък,

Гледаме онлайн „Вуйчо Ваньо“ на Младежкия

От: Агенция Стандарт -
Гледаме онлайн „Вуйчо Ваньо“ на Младежкия
A
A
A

За пореден път Младежкият театър „Николай Бинев“ радва своите зрители с излъчване на онлайн постановка. На 17 април  от 19 часа гледаме прекрасния спектакъл „Вуйчо Ваньо“. Това е третото онлайн излъчване, на което зрителите ще се насладят напълно безплатно, след като над 15 000 вече гледаха „Три сестри“ на Крикор Азарян и „Кола Брьонон“ на Владимир Люцканов в страницата на трупата.  Убедени сме, че театърът може и трябва да продължава своя мисия дори, когато е физически разделен от публиката си - духовно сме заедно, написаха от трупата.

„Вуйчо Ваньо“ е сред класическите пиеси на А. П. Чехов, която на 5 октомври 2006 година има своята тържествена премиера в Младежкия театър под режисурата на неговия доайен Стефан Мавродиев. Самият той споделя, че от „15-20 години мечтае да постави „Вуйчо Ваньо“. „Да осъзнаеш илюзията за смисъла на човешкия труд - в това се крие трагичното жило на „Вуйчо Ваньо“. В него е дълбокият смисъл на тези „сцени от селския живот", в които всичко е прекрасно, любовно, объркано, летят страсти, разминавания, срещи, разочарования, омрази“, казва Стефан Мавродиев. В ролите са Станка Калчева, Лиза Шопова, Силвия Рангелова, Венета Зюмбюлева, Георги Кадурин, Малин Кръстев, Иван Несторов и незабравимите Люба Алексиева и Илия Добрев, които вече играят в небесния театър.  

Ако зрителите имат желание, биха могли да се включат в дарителската кампания „Театърът и зрителите срещу Covid-19“, която цели събирането на сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Инцииативата може да бъде подкрепена на адрес https://bg.helpkarma.com/help/601585269832

 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички