Гледаме дигитална версия на "Мера според мера"

Започна есенното издание на София филм фест

Гледаме дигитална версия на "Мера според мера" | StandartNews.com

Есенното издание на Международния София филм фест започна, предаде БНТ. Тази година заради пандемията фестивалът се разпростира в три части - онлайн, лято и есен.

Най-новият филм на балканския майстор на киното Милчо Манчевски "Върба" даде началото на есенната програма. Официалната церемония бе в новото пространство - Съмър фест. Македонският режисьор със световно признание получи и наградата на "София филм фест" за принос в киноизкуството. С филма - откровение на Милчо Манчевски "Върба" започна есенното кинопътешествие.

Над 90 заглавия ни очакват на фестивалния екран. След отлагане на традиционния мартенски фестивал се стигна до този триптих за радост на киноманите. Онлайн прожекции, лятна програма, сега и есенна. Топзаглавия се събират в афиша - "Предателят" на Марко Белокио, с шест награди "Давид на Донатело", две номинаци в Кан и десетки отличия в цял свят. Новата версия на "Мартин Идън" на Пиетро Марчело идва с наградата за най-добра мъжка роля от Венеция. "Господ съществува, името ѝ е Петруния" на Теона Митевска, която размеси кино пластовете и спечели две награди от Берлинале и Наградата ЛУКС на Европейския парламент за 2019 година.

Акцентът сега е върху българското кино - с 14 премиери и специална прожекция на дигитално възстановената версия на "Мера според мера" на Георги Дюлгеров. За първи път ще бъдат представени и новите филми на Джим Джармуш, Франсоа Озон и братя Дарден. Спортни и други страсти се развихрят в екранната история за Диего Марадона. Специална прожекция ще има "Сладък живот" на Фелини. "Долче вита" винаги има какво ново да каже. Както и традиционната рубрика "Кино гурме".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай