Гери и Милица търсят меценати

Гери и Милица търсят меценати | StandartNews.com

Стара Загора. Малката Гергана Тодорова, която бе финалистка в детското шоу на Слави, и не по-малко талантливата и сестра Милица, на 6 години, търсят спонсори за участието си в няколко международни конкурса. И двете са спечелили престижни награди - за най-дборо изпълнние на българска песен, в наскоро завършилия международен конкурс „Сребърна Янтра 2014" във Велико Търново. Особено впечатляващо е било зрялото изпълнение на Гери на песента „Повей ветре" на незабравимата Паша Христова. Именно на този конкурс двете талантливи сестрички са получили покана за участие в три международни конкурса.

„За конкурса на културен център „Долен Дунав" в Галац, който е най-близо, през януари догодина, ще се опитаме да съберем пари от семейния бюджет, но за останалите се нуждаем от подкрепата на спонсори", заяви бащата на момичетата Иван Тодоров. Фестивалът "EuroStars-festival" в Малта, на който Гери и Милица са били поканени лично от продуцента Мартин де Габриеле, е през март догодина. Конкурсът -„Golden Microphone", пък щял да се проведе в Словения през май 2015 г.

„За двете пътувания на децата и педагогът-придружител са необходими около 2500-3000", посочи с притесние бащата Иван Тодоров. Той работи в регионалната библиотека „Захари Княжески" в Стара Загора, а съпругата му е мениджър в частна фирма и всеки излишен лев от скромния им семеен бюджет бил за подготовката и участията на двете им талантливи щерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай