Fun Lovin‘ Criminals се завръщат у нас с концерт и нов албум

Любимите братовчеди от Ню Йорк с концерт в София на 23 май в Зала 3 на НДК

Fun Lovin‘ Criminals се завръщат у нас с концерт и нов албум | StandartNews.com

Заразителен микс от кинематографичен хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул, елегантни костюми и любопитни текстове с криминални, но и комични истории от Ню Йорк за наркотици, престъпност и екзистенциална досада. Това са Fun Lovin’ Criminals, които България познава и обича. FLC идват за концерт в София на 23 май в Зала 3 на НДК по покана на Fest Team, а билетите влизат в продажба oт днес, стартирайки от 44 лв.

Миналата година Fun Lovin' Criminals издадоха първия си албум с оригинална музика от повече от десетилетие – „The Roosevelt Sessions“, с който се отбелязва и новото звучене на бандата преди издаването на още нова музика през 2023 г. „Fun Lovin' Criminals навлизат в нова глава от живота си, с категоричен фокус върху създаването на нова музика, която нашите фенове ще обикнат“, разказва харизматичният Brian „Fast“ Leiser. Fast, eдин от основателите на групата, мултиинструменталист, който свири на клавишни, бас, хармоника и тромпет по време на концертите на живо и е написал и продуцирал всички парчета на FLC, е и новият вокалист на бандата след неочакваното напускане на Huey Morgan през 2021.

Fun Lovin' Criminals се сформират през 1993 г., след като Fast среща Huey в нощния клуб The Limelight в Ню Йорк. Дебютният им албум Come Find Yourself достига № 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия. Най-големият им хит „Scooby Snacks“ съдържа диалози от филмите „Pulp Fiction“ и „Reservoir Dogs“ на Куентин Тарантино. Песента достига своята връхна точка № 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 г. Групата е издала шест студийни албума, три диска с концертни записи и четири компилации с хитове на FLC, алтернативни версии и B-страни. Настоящият състав на групата се състои от Brian „Fast“ Leiser, Frank Benbini и Naim Cortazzi от Happy Mondays. Последният албум на групата, „The Roosevelt Sessions“, може да се чуе в избрана аудио платформа: https://ffm.to/dpnzb9p. А тук има линкове към социалните мрежи на бандата: https://linktr.ee/Funlovincriminals.

Съвсем скоро се очаква информация и за групата гост от българска страна. Събитието във фейсбук е тук.

Билетите за концерта на Fun Lovin Criminals влизат в продажба днес и са на цени от 44 до 88 лв в мрежата на Ticketstation.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай