Франко Неро раздава автографи

Франко Неро раздава автографи  | StandartNews.com

Събралият няколко международни отличия "Урок" днес имаше премиера и в родината
Италианският ас се среща в понеделник с фенове в Дома на киното, после получава наградата на София

Големият Франко Неро в понеделник пристига в България. Култовият италиански актьор ще се срещне с феновете си в Дома на киното от 12 часа в рамките на програмата "Интервю с автограф" на "София филм фест" както "Стандарт" писа. После звездата ще получи "Наградата на София" на прожекцията на уестърна "Джанго" от 18 часа в кино "Люмиер". Във вторник пък Франко Неро ще присъства на световната премиера на новия си филм "Децата на Маам". Историята, в която той е цар Ирод, се случва в бивш римски месокомбинат, превърнат от свободни артисти в галерия, обитавана от индивид, който се мисли за свети Йоан Кръстител. В изоставената фабрика подготвят изложба на съвременно изкуство, а местният маргинал смесва виденията си с реалността. За първата среща на лентата с международна публика пристигат още нейният режисьор Паоло Консорти, продуцентът Джузепе Лепоре и Лука Лионело, който беше Юда в "Страстите Христови" на Мел Гибсън с Христо Шопов и Христо Живков.

В рамките на кино феста през уикенда в кино "Люмиер" минаха две български премиери. След ролята на Джаро в "Под прикритие" Михаил Билалов отново скача в кожата на персонаж с криминална история. Поредната му гангстерска метаморфоза е в новия български филм "Събирач на трупове" на режисьора Димитър Димитро. В лентата той влиза в любовен триъгълник с героите на Теодора Духовникова и Стоян Радев, който пък играе в главната роля. Вторият филм бе станалият вече хит по кината във Финландия документалният "Любов и инженерство". Лентата на Тонислав Христов е заснета в северната страна. Главният герой е български компютърен инженер, който твърди, че е открил как да хакне любовта и се опитва да помогне на своите срамежливи и самотни колеги, които не се справят добре в общуването с жените. Лентата получи наградата на публиката в Хелзинки през 2014-та.

Днес зрителите у нас за първи път видяха филма "Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, който получи награди във Варшава, Сан Себастиян и Токио. Лентата с Маргита Гошева се основава на истинска история от българското съвремие и разказва за една принципна учителка, която е принудена да направи компромис с морала си заради финансовото оцеляване на семейството си. Прожекцията на лентата в Дома на киното откри международния конкурс на "София филм фест".

В Културен център G-8 снощи бе открит и документалният конкурс, и то отново с българска премиера. Лентата "Салто мортале" на Борислав Колев разказва историята на българския щангист Ангел Генчев и показва неговия живот след олимпиадата в Сеул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай