Филип Аврамов се бори с мутри (КИНОПРЕМИЕРИ)

Филип Аврамов се бори с мутри (КИНОПРЕМИЕРИ) | StandartNews.com

Татяна Лолова, Владо Пенев и Михаил Мутафов са в звездния екип на лентата

"Бартер" на Атанас Киряков разказва за живота на рибарско селище край Варна

Новият български филм "Бартер" е заснет само за 19 дни на плажа в рибарското селище "Карантината" в Аспарухово. Творбата на Атанас Киряков разказва за битието на Хиндо - като на повечето българи, които съществуват на бартер. "Винаги става въпрос за услуга - дали ще е към Господ, дали ще е към някой друг. Това е положението, това е бартер", казва героят на Филип Аврамов. Историята е по действителен случай - за рибарското селище, което багерите искат да захапят и да сринат, защото бараките му пречат на гледката към морето откъм новостроящия се хотел. Във филма има мутри, охранители, замесени са бизнес интереси и отмъщение по бандитски. Лентата е продължение на документалния филм на Киряков "Омагьосан от морето". Сценарият е на Юрий Дачев, музиката е на Теодосий Спасов, оператор е Иван Тонев.

В блестящия екип са незаменимата Татяна Лолова като незрящата Флора. С ролята си на болното дете на Хиндо блестящо се справи малкият Антонио Николов, а в женските образи ще видим Марта Вачкова, Койна Русева и Юлияна Чернева. Владо Пенев, Васил Димитров, Калин Вельов и Михаил Мутафов също са пред камерите.

Лентата получи добри отзиви от кинокритиката по време на фестивала "Любовта е лудост" миналата година.

Полтъргайсти тормозят семейство

"Свръхестественият" трилър "Заклинанието 2" разказва още един от истинските случаи, разследвани от известните спецове по паранормални явления Ед и Лорейн Уорън. Този път Католическата църква изпраща двамата в Лондон, където зли духове са обладали къщата на самотна майка и контролират и тормозят нея и четирите й невръстни деца.

Ще могат ли Ед и Лорейн със силата на вярата си и безпогрешните си методи да победят демоничните същества? И кой всъщност преследва жертвите? Това нищят сценаристите Кари Хейс, Чад Хейс, Дейвид Лесли Джонсън и Джеймс Уан, който е и режисьор. В ролите са Тоби Емерих, Стив Култър, Вера Фармига, Стерлинг Джеринс, Саймън Макбърни, Франсис О'Конър и Патрик Уилсън.

Дуейн Джонсън се вихри като агент на ЦРУ

Дуейн Джонсън е главното действащо лице в комедията "Агент и 1/2". Мускулестият мъжага е в ролята на юнак от ЦРУ. Някога той е бил жестоко подиграван в училище. Сега се прибира в родното си място за дългочаканата годишнина от завършването на гимназията. Там среща героя на Кевин Хърт, който пък някога е бил най-готиният и харесван отличник. Пораснал като скучен счетоводител, на него му липсват славните младежки години. Джонсън успява да го "вербува" за топ секретна мисия. Още преди влюбеният в числата Харт да се усети, вече е въвлечен в супер опасния свят на шпионите, в който ожесточените престрелки се редуват с грозни предателства и обратното. А смъртта ги дебне отвсякъде. В крими комедията на режисьора Роусън Маршал Търбър участват още Ейми Райън, Ед Хелмс, Боби Браун и Даниеле Николет.

"Пиксар" с нова приказна анимация

"Търсенето на Дори" е поредната чудесна анимация на студиото "Пиксар" на "Дисни". На голям екран отново излизат любимците на няколко поколения - бодлоперката-забравана Дори, която щастливо живее в рифа с любимите ни Марлин и Немо. Когато Дори случайно си спомня, че има семейство, което вероятно я търси, триото потегля на приключение, което ще промени живота им. Те ще прекосят океана, за да стигнат до престижния калифорнийски Институт по океанология - възстановителен център и аквариум. За да открие майка си и баща си, Дори се обръща за помощ към тримата най-колоритни обитатели на института. Това са октоподът Ханк, който често се покрива от служителите си, белугата Бейли, която е убедена, че билогичните й сонарни възможности са повредени, и Надежда - късогледата китова акула. Те не само ще помогнат на Дори да намери семейството си, но и ще останат приятели завинаги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай