Евровизия 2021: Рокендролът няма да умре!

Италианската песен спечели, Виктория остана извън ТОП 10

Евровизия 2021: Рокендролът няма да умре! | StandartNews.com

 

Италианската рок група „Манескин”, придобила глобална популярност след победата ѝ на фестивала Сан Ремо с песента  Zitti e buoni, събра най-много гласове от европейската публика и спечели Евровизия 2021.

Рокендролът няма да умре, каза солистът й - Дамяно Давид,  докато взимаше голямата награда.

Така Италия спечели за първи път от 30 години песенния конкурс на Стария континент и догодина ще бъде домакин.

Песента на „Манескин“ е най-слушаната в Италия и в световен мащаб по музикалните платформи от всички участващи на Евровизия 2021 – рекорден стрийминг от над 26 милиона от месец март до месец май, включително. Слушана е най-вече в Унгария, Австрия, Скандинавските страни и Арабските емирства.

Группа Maneskin на сцене Евровидения в Роттердаме

Второто място в конкурса зае френската певица Барбара Прави, трети остана гласовития представител на Швейцария, който бе и първи като резултат от журито.

България остана едва на 11 място в конкурса след като събра само 170 гласа, от тях едва 30 от публиката.

След гласуването на журито, песента на Виктория бе шеста, като 12 точки получихме само от Португалия и Молдова. Българите също гласуваха за Молдова. Продуцент на молдовската изпълнителка е руския певец Филип Киркоров и очаквано Русия избра като фаворит за песента си изпълнението на Молдова.

Иначе, гласовете на Северна Македония и Гърция отидоха за Сърбия. Никоя от съседите ни не ни подкрепи с повече от 4 точки,  Хърватия изобще не ни отрази, а Източноевропейските страни, Украйна и Прибалтийските републики се отчетоха с по 1 точка. Германия и Великобритания ни дадоха 0.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай