Ето кога Виктория ще обяви песента за Евровизия

Българската представителка ще разкрие парчето на 10 март с концерт

Ето кога Виктория ще обяви песента за Евровизия | StandartNews.com

Песента, с която Виктория ще представи България на конкурса Евровизия 2021, ще бъде обявена на 10-и март. Това ще се случи чрез специален концерт, който ще бъде излъчен от 22:00 часа по БНТ 1, както и дигитално на Eurovision.iCard.com и в официалния канал на певицата в YouTube.

"Решението изобщо не беше лесно. За да направим най-добрия и информиран избор, с екипа ми се допитахме до зрителите на платформа за обратна връзка, която създадохме специално, за да ни помогне с решението. Освен това направихме и фокус групи с музикални радио и телевизионни експерти от цяла Европа. Това много ни помогна. В крайна сметка екипът ми се обедини около мнението, че е много важно да отидем на конкурса с песен, която има най-много потенциал за силно сценично представяне и ще докосне най-много хора с посланието си", разказа Виктория 

За концерта на 10-и март Виктория ще изпълни песните от новия си албум "a little dramatic" - "Imaginary Friend", "Growing Up is Getting Old", "Dive into Unknown", "Phantom Pain" и "The Funeral Song", както и най-големите си хитове - "Ugly Cry", "Tears Getting Sober", "alright." и "I Wanna Know". В края на събитието зрителите ще могат да видят за първи път новата версия на песента на България за Евровизия 2021.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2021 ще бъдат излъчени на живо от Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май от 22:00 часа по БНТ 1. България ще вземе участие във втория полуфинал на 20-и май.

Междувременно стана ясно, че решение за присъствието на публика в шоуто все още не е взето.

„През февруари беше обявено, че „нормален“ формат на конкурса за песен на Евровизия не може да се проведе при настоящите обстоятелства… 65-ият най-голям музикален конкурс на живо в света може да се проведе по „ сценарий Б“ – в по-малка, но амбициозна версия на състезанието със строги мерки за опазване на здравето и безопасността, и социална дистанция. Наскоро това решение беше потвърдено от сборната група на Евровизия, ръководния орган на събитието и изпълнителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия,” се казва в изявление, публикувано на официалния уебсайт на конкурса.

Уточнява се, че в рамките на избрания сценарий броят на участниците във всяка от делегациите ще бъде намален в сравнение с предишните провеждания на конкурса. Броят на журналистите, присъстващи на събитието, ще бъде ограничен до 500 души, а още 1000 журналисти ще могат да отразяват състезанието в специален пресцентър.

Решение за присъствието на публика ще бъде взето по-късно, като организаторите не изключват обстоятелствата да се променят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай