Ема Стоун готви за кучета в Холивуд

На 14 напуска училище, за да си търси работа в киното

Ема Стоун готви за кучета в Холивуд | StandartNews.com

Източник: ЕПА/БГНЕС

Ема Стоун е новото момиче чудо на Холивуд. Чудесната актриса затвърди статута си на любимка във Фабриката за производство на мечти, след като спечели втори "Оскар" за главна роля и влезе в клуба на легендите, където запазените места са за Мерил Стрийп, Джейн Фонда, Джоди Фостър. Както всички се убедиха, Стоун е изумително различна, оригинална и неповторима като Бела Бакстър в "Клети създания" на режисьора Йоргос Лантимос. Може би тъкмо заради това нейно супер екстравагантно изпълнение в Академията я избраха пред другата великолепна в топ 5 - Лили Гладстоун в "Убийците на Цветната луна".

Бела в „Клети създания“ се самоубива, за да бъде върната към живота от луд учен. Той имплантира в нея мозъка на бебето, което тя носи в утробата си. Така това необикновено създание – дете в тялото на възрастен, открива хилядите удоволствия без свян и предразсъдъци. Бела на Ема Стоун има ненаситен апетит за секс и за португалски сладкиши до повръщане, готова е да танцува до зори, но и да раздава пари на просяците. Тя направо побърква мъжкия свят, в който всички искат да я притежават, без да си дават сметка, че ги превъзхожда със своя антиконформизъм. Стоун коментира, че се възхищава на любопитството на Бела и нейната представа за добро и зло. „Тя започва отново от нулата и това ми подейства вдъхновяващо. Преживяванията й са много освобождаващи“, не крие Ема Стоун.

Първата си номинация за "Оскар" получава като бивша наркоманка и сърдита дъщеря на режисьор в "Бърдмен" (2014). В друг хит на гръцкия кинаджия - "Фаворитката", е амбициозна и изкусителна компаньонка в двора на английската кралица. За нея се сдобива с номинация за "Оскар" за най-добра поддържаща актриса през 2019 г.

Първия си "Оскар" Ема Стоун печели през 2017 година като млада търсачка на слава в „Ла ла ленд“ на Деймън Шазел, където си партнира с Райън Гослинг, който тази година беше номиниран за Кен в блокбастъра "Барби". През декември Лантимос каза за вестник "Гардиън", че Ема Стоун е "невероятна актриса", която се интересува както от малки проекти, така и от холивудски блокбастъри. Двамата са готови и с късометражна продукция и вече работят по два други проекта.

Родената през 1988 година в Аризона Ема Стоун, която в началото на кариерата си е типичното "съседско момиче", един от най-тиражираните и непретенциозни персонажи в Холивуд, няма никакво съмнение за бъдещето си. На 14 записва видео за родителите си, в което ги навива за нещо донякъде шокиращо -  да напусне училище и да се преместят с майка й в Лос Анджелис, където Ема ще се впусне в преследване на киното. И действително не след дълго в Града на ангелите тя съчетава прослушвания, задочно обучение и работа в магазин, където приготвят храна за кучета. Пробива с комедиите "Супер яки" (2007) и "Земята на зомбитата" (2009). Моментът на истината настъпва през 2011-а с романтичните "Оглупели от любов", където за първи път се среща с Райън Гослинг, и "Южнячки". Тя е и сред супергероите в сагата "Невероятният спайдърмен". През 2021-а стана Круела в едноименния филм, проследяващ младостта на харизматичната злодейка на "Дисни". Тя участва и в сериала "Проклятието" като буржоазна бяла лицемерка, която се пробва във филантропията, за да стане известна. Ема Стоун е омъжена за комика Дейв Маккери и през 2021 г. роди дъщеричката им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай