Елтън Джон: Сталоун и Гиър почти се сбиха за Даяна

Легендарният музикант разкрива всичко в новата си автобиография

Елтън Джон: Сталоун и Гиър почти се сбиха за Даяна | StandartNews.com

Новата автобиография на сър Елтън Джон „Me: Elton John Official Autobiography“ тръгва на пазара от 15 октомври. Преди това обаче музикантът даде ексклузивно интервю за „DailyMail“, в което споделя моменти от приятелството си с принцеса Даяна.

Елтън Джон разказва за вечерта, в която Силвестър Сталоун и Ричард Гиър едва не се сбили за кралската снаха. Докато певецът записвал музика за оригиналния „Цар лъв“, Джефри Катенбърг – началникът на Дисни – посетил Англия.  Джон и съпругът му Дейвид Фърниш организирали парти за Катенберг и жена му и ги попитали дали искат да се запознаят с някого. Двойката веднага отговорила „С принцеса Даяна“. Елтън и Даяна се познават от 1981-а и веднага стават близки.  Певецът поканил нея, Джордж Майкъл, Ричард Къртис и съпругата му Ема Фройд, Ричард Гиър и Силвестър Сталоун, които по това време били на Острова. Даяна вече се била разделила неофициално с Чарлс, а Гиър – със Синди Крофорд. На партито двамата веднага се харесали – дори се усамотили пред камината и се отдали на философски разговори. Но това не се харесало на Слай. Според Елтън, Сталоун отишъл на купона с намерението да свали принцесата. Когато сервирали вечерята, всички седнали на масата освен двамата мачовци. Оказало се, разбира се, че те се карали в коридора и възнамерявали да се бият за Даяна. Дейвид успял да успокои страстите, но Слай останал ядосан. След десерта Даяна и Ричард Гиър отново седнали пред камината и Силвестър просто си тръгнал. Рамбо заявил на вратата, че нямало да се появи, ако е знаел, че „Чаровният принц“ щял да присъства. Вечерта продължила спокойно, а принцесата и холивудският красавец откарали още дълго пред огъня, не отлепвайки поглед един от друг.

Елтън разкрива и как с Даяна се скарали покрай книгата на Джани Версаче „Rock And Royalty“ – колекция портрети от чудесни фотографи. Приходите щяли да бъдат дарени за ХИВ Фондацията, а принцесата се съгласила да напише предговора. В последния момент обаче се отказала. Според сър Джон, от Бъкингамския дворец не били съгласни член на кралското семейство да бъде свързан с книга, в която има снимки на голи мъже по хавлии.  Даяна оттеглила предговора си и заявила, че не знае за какво става въпрос. Елтън й написал писмо, в което й припомня ситуацията и й казва колко пари е коствала на Фондацията. Тя му отговорила със „Скъпи господин Джон...“. Певецът се ядосал, но и се притеснил.  Даяна започнала да загърбва много от най-близките си приятели, които винаги са били откровени с нея и започнала да общува с хора, които й казвали това, което тя искала да чуе. Двамата спрели да общуват до деня на убийството на Джани Версаче. Даяна се обадила на Елтън и се извинила. Отишли заедно на погребението и папараците полудели - най-голямата звезда на планетата се е появила пред очите им. Фотографите не отклонили нито за миг камерите си от нея. Елтън пояснява и култовата снимка, на която изглежда, че тя го утешава. Всъщност Даяна просто се навела, за да вземе дъвка от Дейвид. Когато си писали след това, тя предложила да стане патрон на Фондацията и искала певецът да се включи в нейна благотворителна кампания. Двамата се разбрали да се срещнат следващия път в Лондон. За съжаление, следващ път така и нямаше. Елтън получил писмо, в което близък приятел праща съболезнованията си, но нито той, нито Дейвид „включили“ веднага за какво. Пуснали телевизора и така узнали тъжната новина.

Както знаем, на погребението на принцеса Даяна сър Елтън Джон изпя специална версия на хита си „Candle In The Wind“. Певецът признава, че не помни самото изпълнение много добре, но ясно се сеща за аплодисментите. Целта била постигната – парчето успяло да докосне сърцата на хората. След това Елтън отишъл в студиото, за да запише погребалната версия на песента и тя да бъде пусната. Приходите от парчето били за благотворителни цели в чест на Даяна. Музикантът я изпял два пъти и си тръгнал. Вкъщи той видял репортажа от погребението по телевизията и за едва тогава започнал да скърби за приятелката си. Цял ден не можел да покаже емоция заради изпълнението. Новата версия на песента станала най-касовият сингъл на всички времена, което объркало Джон – така и не разбрал в какви обстоятелства човек би искал да я слуша. Той самият никога повече не го направил. Чул я само един път, за да се увери, че записът е качествен. Певецът признава, че успехът на парчето го накарал да се чувства неудобно – седмица след седмица след погребението песента била на върха на класациите, което означавало, че през цялото време вървели кадри от печалната церемония. Когато Опра Уинфри го попитала за погребението, той отказал да коментира. Версията на „Candle In The Wind“, посветена на Даяна, никога не е фигурирала в албумите с хитове на певеца. Той никога не я презаписа и винаги избягвал темата - не защото иска да забрави, а защото желае животът да продължи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай