Петък,

Ел Фанинг е руска императрица в нов сериал

От: Агенция Стандарт -
296
Ел Фанинг е руска императрица в нов сериал
A
A
A

Сатиричната комедийна драма „Велика“ за възхода на Екатерина Велика (Ел Фанинг), която от аутсайдер се превръща в най-дълго управлявалата жена в руската история е с онлайн премиера на 16 май в HBO GO. Сюжетът в сериала се развива в десет епизода и всички те ще бъдат достъпни за гледане наведнъж. Телевизионната му премиера е в началото на юни.

„Велика“ е антиисторическо приключение, ситуирано в Русия през XVIII век от номинирания за „Оскар“ сценарист на „Фаворитката“ Тони МакНамара. Първи сезон разказва анахроничната и забавна история на младо, идеалистично и романтично момиче, което пристига в Русия за уредения си брак със своенравния император Петър (Никълъс Холт). Надеждите ѝ за любов и светло бъдеще скоро угасват в опасната, назадничава и покварена действителност, която тяе твърдо решена да промени. Единственото, което трябва да направи, е да убие съпруга си, да победи църквата, да покори военните и да спечели на своя страна придворните. Една наистина съвременна история за миналото, която разказва за многото роли, в които се превъплъщава Екатерина – любовница, учител, владетел, приятел и боец.  Единственото, което трябва да направи, е да убие съпруга си, да победи църквата, да покори военните и да спечели на своя страна придворните. Една наистина съвременна история за миналото, която разказва за многото роли, в които се превъплъщава Екатерина – любовница, учител, владетел, приятел и боец.

Ел Фанинг е омагьосваща в способността си да предаде невинността и по-големите амбиции на Екатерина в полза на благоразположението на двора и на зрителя.  Тъй като тя се съобразява с динамиката и йерархията в двора, трансформацията й е толкова фина, че е трудно да се повярва, че героинята от първия епизод е тази, с която завършва десети - и е почти невъзможно да се усети моментът, в който тя се променя.  Фабулата намира необходим противовес в Петър (Никълъс Холт). Колкото и неприятен да е този образ, е трудно да си представим сериала без него. В играта на Холт образът на непоколебимия Петър придобива реалност. В неправилните ръце хладнокръвният император лесно може да се изпусне нервите си, но Холт отваря само процеп, за да покаже човешката страна на Петър в начина, по който изпитва обич към починалата си майка или в желанието му  от време на време да види Екатерина щастлива, макар и често само като си замълчи.

Сериалът ще бъде достъпен първо на онлайн стрийминг в платформата  HBO GO с нов епизод всяка събота. Телевизионната му премиера е на 6 юни, отново събота, от 21:00 часа по HBO.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com