Джуд Лоу и Уил Смит се вихрят през септември

Гледаме екшъни, комедии и наградени с „Оскар“ продукции по HBO през есента

Джуд Лоу и Уил Смит се вихрят през септември | StandartNews.com

Есента започва вълнуващо с четири нови оригинални HBO сериалa, които критиката определя като потенциални хитове – sci-fi продукцията на култовия Ридли Скот „Отгледани от вълци“, „Третият ден“ с участието на Джуд Лоу, „Ние сме каквито сме“ на Лука Гуаданино и „Родина“ по едноименния роман за Фернандо Арамбуру, екранизиращ сблъсъците на ЕТА през призмата на обикновените семейства. Впечатление прави мини сериала „Дес“, в който Дейвид Тенант се въплъщава в образа на Денис Нилсън - най-популярният съвременен британски сериен убиец, наричан „Удушвачът с вратовръзката“.

Сред филмовите предложения, които са премиерни за месеца, са награденият с „Оскар“ „Джоджо Заека“, „Лоши момчета завинаги“ с Уил Смит, „Кухнята“ с Елизабет Мос („Историята на прислужницата“), „Ритъм секция“ с Блейк Лайвли, анимацията „Напред“ и ужасите „Гняв“. Два филма, оригинална продукция на HBO, също имат премиера през септември. Това са приключенската драма „Небременна“ с Барби Ферейра („Еуфория“) и пандемичната комедия с 5 монолога „Елитът от крайбрежията“ с участието Бет Мидлър, Кейтлин Девър, Дан Леви, Сара Полсън, Иса Рей. Премиерно заглавие още оригиналната документалистика „Агенти на хаоса“ - филм за намесата на Русия в президентските избори в САЩ.

Когато полет 828 на Montego Air се приземява след турбуленция, екипажът и пътниците осъзнават, че светът е остарял с 5 години, а семействата и приятелите им са продължили живота си, след като са изгубили надеждата да ги видят отново. Изправени пред невъзможното, пътниците на полет 828 трябва да продължат живота си. Докато свикват с новата реалност и мечтаят за втори шанс, те се сблъскват с непосредствена заплаха, странна и необяснима. Залозите вече са по високи, а пътниците на полет 828 трябва да се отправят на неочаквано пътешествие в свят, в който разчитат на надеждата и съдбата. Участват Мелиса Роксбърг, Джош Далас, Атина Карканис, Дж Р Рамирес.

Фантастичният сериал „Отгледани от вълци“ на майстор разказвача Ридли Скот е с главни герои двама андроида Татко и Майка отглеждат човешки деца на мистериозна новооткрита планетa. Докато колонията е на път да бъде разкъсана от религиозни различия, андроидите научават, че да контролираш вярванията на хората е трудна и опасна задача. Участват Аманда Колин, Абубакар Салим, Уинта МакГрат, Травис Фимел.

В петия и финален сезон на „Мъртва точка“ екипът трябва да се справи с мисия с висок залог. Джейн и оцелелите членове на някогашния специален екип на ФБР трябва да се състезават с времето, за да изчистят петното от името си. Без оперативна помощ те трябва да открият начин да спрат Маделин преди тя да ги е открила и унищожила, като могат да успеят само благодарение на отношенията си и помощ от приятели. Участват Съливан Стейпълтън, Джейми Алигзандър, Роб Браун, Одри Еспарса.

Денис Кели и Феликс Барет създават лимитирания сериал „Третият ден“, чието действие е разделено на две части „Лято“ и „Зима“, всяка от по три епизода. В „Лято“ Джуд Лоу е в ролята на Сам мъж, привлечен от мистериозен остров край британския бряг, чиито жители са готови на всичко, за да запазят традициите си. В трите епизода на „Зима“ Наоми Харис е в ролята на Хелън чудата жена, пристигнала на острова в търсене на отговори Пристигането й обаче разбунва духовете на мястото. Участват още Катрин Уотърстън и Емили Уотсън.

Номинираният за „Оскар“ Лука Гуаданино пренася уникалния си стил и на телевизионния екран в осемте епизода на „Ние сме каквито сме“, чиято премиера е ексклузивно по НВО и HBO GO. В историята на две американски деца, които живеят в американска военна база в Италия, сериалът изследва приятелството, първата любов, търсенето на идентичност и всички вълнения, тъга, върхове и спадове, свързани с това да си тийнейджър. Това е история, която може да се случи навсякъде по света, но в случая се случва в парченце от САЩ в Италия. Участват Клое Севини, Джак Дилън Грейзър, Алис Брага, Джордан Сиймън.

Уникалните за сценариста и режисьор Тайка Уайтити („Тор: Рагнарок“) чувство за хумор и патос сияят и в най-новия му филм – „Джоджо Заека“. Лентата е сатира за Втората световна война и проследява германско момче на име Джоджо (Роман Грифин Дейвис), чийто мироглед се променя из основи, когато разбира, че самотната му майка (Скарлет Йохансон) крие еврейско момиче (Томазин Макензи) на тавана. С помощта единствено на глупавия си въображаем приятел Адолф Хитлер (Тайка Уайтити), Джоджо ще трябва да се пребори със слепия си национализъм.

„Небременна“ разказва историята на 17-годишната Вероника (Хейли Лу Ричардсън), която никога не си е представяла, че ще поиска да се провали на тест, но всичко се променя в деня, когато вижда две дебели розови чертички на теста за бременност. Колежът и многообещаващото бъдеще изчезват в миг и Вероника започва да обмисля решение, което никога не си е представяла, че ще трябва да вземе. Трудният избор ще я отведе в Ню Мексико и ще я накара да пропътува повече от 1500 километра за три дни в компанията на бившата си най-добра приятелка Бейли (Барби Ферейра). Двете ще научат, че един от най-важните фактори в живота са приятелите.

Лошите момчета Майк (Уил Смит) и Маркъс (Мартин Лорънс), се завръщат за дългоочаквания финал на трилогията. След поредица убийства и след като Майк едва не губи живота си, той успява да убеди колебаещия се Маркъс да отложи пенсионирането и да работят заедно за последен път Двамата се съюзяват с нахаканите попълнения от новия отдел на полицията в Маями, за да заловят Армандо Армас безжалостния лидер на картела Аретас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай