Дядо Коледа – прощалната роля на Кърт Ръсел

Два месеца е отглеждал брадата си за ролята

Дядо Коледа – прощалната роля на Кърт Ръсел | StandartNews.com

Ролята на Дядо Коледа в „The Christmas Chronicles 2“ на Netflix може би ще е последната за Кърт Ръсел. Това твърди Крис Кълъмбъс известният режисьор на „Сам вкъщи“ и „Хари Потър“, който коментира изпълнението на Ръсел в първата част на семейната коледна драма от 2018 година. Кълъмбъс седна на режисьорския стол и заради продължението, чиято първа прожекция се състоя вчера.

„Когато това момче (Ръсел, 69 г.) играе Дядо Коледа, обикновено не се „приема насериозно“. Но в тълкуванието си на Дядо Коледа той написа 170 страници от историята и митологията на този човек. Това е отговорността на актьора. Той се ангажира с тази роля по начин, по който бихте очаквали Робърт де Ниро да се посвети на Джейк Ламота („Разяреният бик“)“, каза Кълкъмбъс пред Yahoo Entertainment. Според режисьора, това доказва колко голям актьор е Ръсел.

„Той ми каза: Искам да се оттегля, това е последната ми роля“. Дълбоко в душата си Ръсел е отдаден на тази роля. Осем седмици е отглеждал брада, работи по сценария всяка вечер. „Това е сериозна ангажираност", каза Кълъмбъс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай