Димитър Баненкин качил 4 килограма в изолация

Звездата на Сатирата споделя силно притеснение за ситуацията в театрите

Димитър Баненкин качил 4 килограма в изолация | StandartNews.com

Димитър Баненкин е качил 4 килограма по време на социалната изолация, но не това е най-голямото му притеснение, предизвикано от коронакризата. Звездата на Сатирата се чува всеки ден с колеги, някои от които наистина са в тежко материално положение. „Германия е заделила 50 милиарда в помощ на културата си“, сподели по Би Ти Ви актьорът, който в продължение на 20 години работи във федералната република като отличник в ресторантьоркия бизнес.

„Как човек да се чувства добре, когато не знае какво ще се случи утре? Театрите затворихме първи и навярно ще отворим последни. Ако втори пик се появи през септември или октомври, ще бъдем загубени. А преди пандемията театрите бяха пълни, хората даваха по 20-30 лева за билет.

А сега, когато този вирус отмине – дай, Боже, да е по-бързо, те няма да имат пари за театър. Защото не взимат кредити, а харчат спестеното. И когато имат 40 лева, няма да дадат половината от тях за изкуство. Аз се оправям със заплатата от Сатирата, но ми липсват хонорарите. Отвсякъде съм се ограничил – добре, че хазяйката ме разбра и намали наема ми. Представям си в какво положение за независимите колеги. Не знам как ще излезем от всичко това“, коментира Баненкин, който в момента работи по моноспектакъл заедно с драматурга Елин Рахнев.  

Актьорът обаче е щастлив с двете си деца  - 22-годишната Миа от немската му вече бивша съпруга и 32-годишният Иван, с когото се откриха чак през 2019-а.         

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай