Ди Каприо иска да играе Путин

Ди Каприо иска да играе Путин | StandartNews.com

Русия е пълна с Шекспирови характери, Распутин също ме привлича, казва актьорът пред "Ди Велт"

Образът на президента е много интересно предизвикателство, признава Лео

След като Лео ди Каприо неотдавна заяви, че иска да изиграе Ленин, сега призна, че много би се радвал да пресъздаде образа и на Владимир Путин. Актьорът, който очаква "Оскар" за невероятното си изпълнение в лентата на Алехандро Гонзалес Иняриту "Завещанието", е казал пред немския "Ди Велт", че това би било "много, много интересно предизвикателство, което би направил с удоволствие". Звездата се срещна с руския президент през 2010-та в Санкт Петербург, където двамата обсъдиха спасяването на сибирските тигри. По време на срещата им актьорът заяви на президента, че двама от неговите прадядовци са руснаци и винаги е искал да доведе баба си в Санкт Петербург. На това Путин отговори, че щом Леонардо опознае града, ще се възгордее с руските си корени. Тогава Путин пред журналисти нарече артиста "истински мъж", защото е присъствал на срещата и е разговарял с него, вместо да си измисли извинение и да не дойде поради политически причини.

"Фондацията ми осигури финансова подкрепа на някои проекти за опазване на дивите котки. Путин и аз разговаряхме за опазването на тези великолепни животни, а не за политика", коментира Лео пред немското издание. Ди Каприо сподели, че е очарован от руската история и е на мнение, че трябва да има повече филми на тази тематика. На него също би му било интересно да поеме ролята и на Распутин.

"Русия събира в себе си толкова много истории от Шекспиров характер, за един актьор това е много вълнуващо", допълва той.
Освен това Ди Каприо е активен поддръжник на борбата с глобалното затопляне. Въпреки това актьорът засега не смята да влиза активно в политиката, но все пак споделя пред "Ди Велт": "Засега не се виждам в политиката, въпреки че не бих премахнал напълно възможността за подобно нещо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай