Депардийо броди в гори тилилейски

Депардийо броди в гори тилилейски  | StandartNews.com

Актьорът се мъчи час и половина по скали и поляни заради новия си филм "Краят"

Големият във всеки смисъл на думата Жерар Депардийо сподели, че едва се е справил със снимките на филма "Краят". Лентата, режисирана от Гийом Никлу, ще бъде излъчена на Берлинале. Историята е на мъж, който тръгва на лов заедно с кучето си, но не открива обратния път, за да излезе от гората. През по-голямата част от филма 67-годишният Депардийо се е снимал, без да му партнира друг актьор. Жерар просто броди из гората в продължение на час и половина и от време на време си говори сам със себе си или отчаяно търси помощ. Сериозните му килограми обаче му пречат в качването на скалите и дългите преходи.
"Докато снимахме филма, осъзнах колко огромен съм станал. Гийом Никлу ме накара да ходя много. А е ужасно да се движиш, когато тежиш колкото мен. Уморяваш се много бързо. Направо беше кошмар", казва Депардийо, който тежи над 120 килограма. Именно заради мъките му по време на дългите преходи обаче режисьорът е успял да постигне супер реалистичен киноразказ. "Депардийо буквално изпълва екрана", шегуват се с него критиците в Берлин.

Попитан за пореден път за руското си гражданство, Жерар заяви: "Всъщност, не зная къде живея. Аз съм световен гражданин".
Депардийо изпълнява главна роля в още един филм, който ще бъде показан в програмата на Берлинале - "Свещена любов" на Гюстав Керверн и Беноа Делепин. В лентата се описва историята на баща фермер, който поема заедно със сина си на път, за да стане възможно отново сближаването им. Френският актьор заяви, че отдавна е искал да работи с Керверн и Делепин, а филмът имал страхотен хумор, който ще бъде оценен по достойнство в Берлин. За "Златната мечка" ще се състезават 18 ленти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай